Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Ο ρόλος του cloud ERP στη νέα κανονικότητα



Ο ρόλος του cloud ERP στη νέα κανονικότητα

June 17, 2022


Cloud

Ήδη από τις αρχές του 2020 η παγκόσμια αγορά του ERP αναμενόταν να σκαρφαλώσει στα $71,63 δισ. δολάρια ως το 2026, σύμφωνα με το Fortune Business Insights. Μπορεί η έρευνα αυτή να ήταν προ Covid, αλλά πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η αναταραχή που έφερε η πανδημία οδήγησε τις επιχειρήσεις να επισπεύσουν την υιοθέτηση των σύγχρονων συστημάτων cloud ERP για τη νέα κανονικότητα.

Εξ αποστάσεως εργασία

Με τις επιχειρήσεις να επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα, είναι πολλές εκείνες που δείχνουν προτίμηση στο λεγόμενο υβριδικό μοντέλο. Σε αυτό το περιβάλλον το ΙΤ θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση, να διαχειρίζεται και να επιλύει απομακρυσμένα όλα τα ζητήματα που προκύπτουν στο ERP μέσω VPN ή web portals. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τροποποιούν απομακρυσμένα workflows και να ελέγχουν για αναπάντεχες αυξομειώσεις στη ροή της εξ αποστάσεως εργασίας, σχεδιάζοντας ακόμα πιο εξελιγμένα εργαλεία, ελέγχους και training.
Όσον αφορά τα συστήματα ERP, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αυτοματοποιήσουν τις επιχειρησιακές διεργασίες και τα workflows προκειμένου το εξ αποστάσεως περιβάλλον εργασίας να γίνει αποτελεσματικό.

Μετακινώντας το ERP στο cloud

Αν και υπάρχουν ακόμα μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν legacy συστήματα on premise, η γενικότερη τάση είναι σαφώς προς τη μετακίνηση στο cloud. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της μετακίνησης είναι το γεγονός ότι οι πλέον εξελιγμένοι κατασκευαστές ρίχνουν πλέον το βάρος στα cloud συστήματα, ωθώντας τους πελάτες τους στη μετάβαση. Οι λύσεις cloud ERP προσφέρουν ευελιξία, επεκτασιμότητα και προσαρμογή στις επιχειρησιακές ανάγκες, ταυτόχρονα με την ασφάλεια. Όσον αφορά τους εξ αποστάσεως εργαζομένους, το cloud ERP βελτιώνει σημαντικά την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εργαλεία και assets, συνεισφέροντας στην παραγωγικότητα. Και βέβαια, αποδεικνύεται σαφώς φθηνότερο από το on premise, καθώς δεν απαιτεί αρχική επένδυση και βασίζεται στο συνδρομητικό μοντέλο.

Το mobile ERP γίνεται mainstream

Παρατηρούμε ότι οι ERP vendors προσφέρουν mobile apps που ουσιαστικά τοποθετούν τα δεδομένα και τη λειτουργικότητα του ERP στα χέρια των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στους χρήστες πρόσβαση σε δεδομένα πραγματικού χρόνου αποθηκευμένα στη λύση ERP, προκειμένου να ελέγξουν το status των κρίσιμων workflows, αλλά και να ολοκληρώσουν εργασίες όπως οι παραγγελίες, τα reports εξόδων και η παρακολούθηση. Τα mobile apps επιτρέπουν στους εργαζομένους να συγκεντρώσουν και να μεταδώσουν άμεσα πληροφορίες.
Όσον αφορά το ΙΤ, τα mobile apps επιτρέπουν πρόσβαση και έγκαιρη εξ αποστάσεως διαχείριση και επίλυση προβλημάτων. Εφόσον αποφασίσουν να μετακινηθούν σε ένα υβριδικό μοντέλο work-from-home (WFH), οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν και να τεστάρουν τις απομακρυσμένες τεχνολογίες υποστήριξης ΙΤ και τις διεργασίες, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι μεταφέρουν τις σωστές πληροφορίες στις mobile συσκευές και τους εργαζομένους. Το αποτέλεσμα θα είναι ενισχυμένη παραγωγικότητα και ευελιξία.





Σχετικά Άρθρα