Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud ERP μεταμορφώνει την επιχείρηση το 2021



Το cloud ERP μεταμορφώνει την επιχείρηση το 2021

June 3, 2021


Cloud

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών είναι ότι έχουν κάνει τα συστήματα ERP πλήρως αποτελεσματικά και περισσότερο αξιόπιστα σε σχέση με τα παλιότερα legacy συστήματα. Ήδη από το 2020, αναλυτές όπως η Gartner, προέβλεψαν τη συνεχή εξέλιξη του ERP, προσφέροντας στις επιχειρήσεις νέες και εντυπωσιακές ευκαιρίες μεταμόρφωσης του επιχειρείν τους, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία τους αλματωδώς.

Το 2020 (αλλά και το 2021 έως τώρα) αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διανομή. Η λέξη disruption κυριάρχησε και δικαίως. Οι επιχειρήσεις με (legacy) on-premise συστήματα βρέθηκαν στη δυσχερή θέση να προβούν σε ταχύτατες αλλαγές εξαιτίας της πανδημίας και μάλιστα, δεν το κατάφεραν αποτελεσματικά καθώς οι εργαζόμενοί τους έπρεπε να δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις που ήταν ήδη εξοπλισμένες με ένα σύστημα cloud ERP, είχαν την ευελιξία να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στο disruption που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Το cloud επέτρεψε στους εργαζομένους να δουλεύουν από οπουδήποτε, με ασφαλή πρόσβαση στα συστήματα που χρειάζονταν. Κάποιοι κατασκευαστές μάλιστα αναγκάστηκαν να αλλάξουν εντελώς τη γραμμή παραγωγής τους, έστω και προσωρινά. Η αλλαγή αυτή έγινε δυνατή χάρη στο cloud ERP, το οποίο μπορεί να παραμετροποιηθεί προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αλλαγές αυτές, χωρίς την παρουσία ενός προγραμματιστή που θα αναλώσει ώρες ή ημέρες να προγραμματίζει συστήματα και διεργασίες.

Δεν χρειάζεται όμως η πανδημία για να κατανοήσει μια σύγχρονη επιχείρηση ότι ένα legacy σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ταχύτατες αλλαγές στην τεχνολογία, το επιχειρείν συνολικά ή τις ανάγκες των πελατών. Όσες διαθέτουν ακόμα απαρχαιωμένα συστήματα, ανακαλύπτουν ότι έχουν μείνει πίσω καθώς η προσαρμογή και αναβάθμιση legacy συστημάτων αποδεικνύονται χρονοβόρε και ακριβές.

Το θετικό στην κατάσταση αυτή είναι ότι τα σύγχρονα συστήματα ERP προσφέρουν αυξημένη ευελιξία και ευκολία παραμετροποίησης. Το cloud ERP, σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες, δίνει περισσότερη ισχύ στα χέρια των χρηστών ώστε να κάνουν αλλαγές, φέρνοντας τη λύση στα μέτρα τους. Το αποτέλεσμα είναι εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για το τμήμα ΙΤ όσον αφορά τη συντήρηση, τις αναβαθμίσεις και άλλες εργασίες που αφορούν το σύστημα και οι οποίοι μπορούν βεβαίως να αφιερωθούν για τη διεκπεραίωση άλλων, πιο ουσιαστικών -για την ανάπτυξη της επιχείρησης- ενεργειών.

Και φυσικά, όταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης ενός legacy συστήματος, καλό θα είναι να η επιχείρησης λάβει υπόψη της συγκεκριμένα ερωτήματα: Ποιες είναι οι επιχειρησιακές και λειτουργικές απαιτήσεις; Υπάρχουν ζητήματα ενσωμάτωσης; Τι γίνεται με το TCO και το ROI; Είναι ο πάροχος αξιόπιστος και ικανός να προσφέρει την κατάλληλη λύση; Έχοντας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, θα έχετε στα χέρια σας ένα cloud ERP σύστημα που θα σας οδηγήσει στο μέλλον.





Σχετικά Άρθρα