Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Μην καθυστερείτε την υλοποίηση του ERP, εσείς «χάνετε»!



Μην καθυστερείτε την υλοποίηση του ERP, εσείς «χάνετε»!

October 30, 2019


Business Software

Ανεξάρτητα από τις όποιες δικαιολογίες, η υλοποίηση του ERP αποτελεί αναγκαιότητα. Το να την καθυστερείτε, απλά θα επιβαρύνει την επιχείρησή σας περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Στη συνέχεια αναφερόμαστε στο τι συμβαίνει κάθε μέρα που αναβάλλετε τη διαδικασία υλοποίησης.

Ανεπαρκείς διεργασίες

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε άμεσα, αλλά υπάρχουν διεργασίες και workflows στην επιχείρησή σας που είναι αναποτελεσματικές, με συνέπεια την απώλεια χρημάτων. Η υλοποίηση του ERP προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε αυτά τα «τυφλά σημεία» και στη συνέχεια, το σύστημα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιμέρους ανάγκες για να καλύψει τα κενά αυτά. Κατά τη διαδικασία αυτή, η επιχείρηση θα ανακαλύψει διεργασίες που είναι διπλές, πολύπλοκες ή απλά περιττές. Χωρίς την υλοποίηση του ERP, απλά θα χάνατε χρόνο και χρήματα χωρίς καν να το γνωρίζετε.

Απώλεια πελατών

Είναι κλασικό το παράδειγμα όπου ο πωλητής επισκέπτεται έναν πιθανό πελάτη στο χώρο του. Ο πελάτης θέλει να κάνει μια παραγγελία και ο πωλητής έχει μια γενική ιδέα των προϊόντων σε στοκ. Συμφωνούν στην τιμή και στο χρόνο αποστολής, αλλά μέχρι να επιστρέψει ο πωλητής πίσω στο γραφείο, το στοκ δεν υφίσταται πλέον και επομένως οι πληροφορίες που έχει δώσει ο πωλητής είναι λανθασμένες. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αναπόφευκτο έλλειμα αξιοπιστίας από την πλευρά της επιχείρησης, και βεβαίως μία πιθανή απώλεια του πελάτη.

Η υλοποίηση του ERP θα αποτρέψει τον κίνδυνο αυτό, καθώς προσφέρει ένα νευραλγικό κέντρο με αξιόπιστα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες, ενώ το cloud θα προσφέρει στους συνεργάτες σας πρόσβαση σε πληροφορίες και insights εν κινήσει, μέσω mobile συσκευών.

Legacy σύστημα

Είναι συχνό το φαινόμενο οι επιχειρήσεις που πιστεύουν πως δεν χρειάζονται μια υλοποίηση ERP, να χρησιμοποιούν ήδη μια απηρχαιωμένη έκδοση του συστήματος. Εξ ορισμού το legacy σύστημα δεν υποστηρίζεται εύκολα και όσο περνάει ο καιρός, τα bugs και τα θέματα ασφαλείας θα προκαλούν προβλήματα στα δεδομένα και τις διεργασίες σας, ενώ δεν θα υπάρχουν πόροι για να «αναζωογονήσετε» το σύστημά σας.

Από ποιο σημείο και μετά η καθυστέρηση και ο κίνδυνος ενός legacy συστήματος αρχίζει και γίνεται προβληματικός για την επιχείρησή σας; Εφόσον έχει αρχίσει να μην σας ικανοποιεί το σύστημα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο (και ακριβό) να μετακινήσετε τα δεδομένα σας από τη legacy πλατφόρμα στο νέο ERP.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα