Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  5 λόγοι για ERP



5 λόγοι για ERP

March 13, 2018


Business Software

Μέχρι σήμερα το ERP αποτελεί τη No. 1 επιλογή των επιχειρήσεων, προκειμένου να βάλουν σε μια τάξη τις διεργασίες τους και να εξορθολογήσουν τις ροές εργασίας τους. Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε σε 5 βασικούς -αν και όχι απαραίτητα προφανείς- λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις χρειάζονται μια λύση ERP.

  1. Πλήρης ενσωμάτωση

Η πλήρης ενσωμάτωση σε κάθε κλάδο της επιχείρησής σας είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα του ERP. Χάρη στη λύση αυτή, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την εφοδιαστική αλυσίδα και τις παραδόσεις, όπως επίσης και τις παραγγελίες και τα διαθέσιμα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων και των τμημάτων, μιας και όλοι εντάσσονται στο ίδιο σύστημα. Η επίλυση προβλημάτων επικοινωνίας εξοικονομεί χρόνο και όπως όλοι μας γνωρίζουμε, «ο χρόνος είναι χρήμα».

  1. Εξοικονόμηση χρημάτων

Το ERP έχει άμεση σχέση με τη μεγιστοποίηση των εσόδων σας, μιας και βασική λειτουργία της λύσης είναι η οικονομική διαχείριση. Επιτρέποντάς σας να εργάζεστε μέσα από ένα ενιαίο σύστημα, το εργαλείο αυτό σας παρέχει πανίσχυρες επιλογές λήψης αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Εφόσον δεν προκύπτει ανάγκη επαλήθευσης των αριθμών, όλα τακτοποιούνται ταχύτερα. Έχοντας στη διάθεσή σας ένα τέτοιο σύστημα, δεν προκύπτει ανάγκη για συμπληρωματικό λογιστικό software.

  1. Καλύτερη εμπειρία customer service

Το CRM αποτελεί τμήμα της λύσης ERP και αποτελεί έναν κεντρικό κόμβο στον οποίο καταλήγει το marketing, το service και οι πωλήσεις. Στη συνέχεια, όλα τα απαραίτητα τμήματα ευθυγραμμίζονται με τις υπηρεσίες αυτές για να παράσχουν απρόσκοπτες συναλλαγές και ποιοτική εμπειρία. Το αποτέλεσμα θα είναι πως θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις καταναλωτικές συνήθειες, τις ανάγκες και το ιστορικό των πελατών σας, βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές τακτικές σας.

  1. Επιλογές cloud hosting

Οι σύγχρονες λύσεις ERP προσφέρουν επιλογές cloud hosting, το οποίο σημαίνει πως μπορείτε να αποθηκεύσετε πληροφορίες σε μια ασφαλή τοποθεσία, μακριά από ευπαθείς σκληρούς δίσκους και servers. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχετε πρόσβαση στο ERP σας σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε, με πρόσθετο πλεονέκτημα την ασφάλεια των δεδομένων από κλοπή ή κατά λάθος απώλεια. Πρόκειται για σημαντική βοήθεια, ιδίως στην περίπτωση των μικρών επιχειρήσεων που σκοπεύουν να επεκταθούν.

  1. Παραγωγικότητα στο maximum

Συγκεντρώνοντας όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ERP, η παραγωγικότητα της επιχείρησης θα εκτιναχτεί. Μιας και θα μπορεί να υπάρχει άμεση πρόσβαση στα διάφορα παραρτήματα μιας επιχείρησης, οι καθυστερήσεις θα περιοριστούν στο μέγιστο βαθμό. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ταχύτερη μεταφορά δεδομένων, αποτρέποντας ανεπιθύμητες καθυστερήσεις όποτε ζητάει κάποιος πληροφορίες, με αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζομένους. Τέλος, θα απαιτηθεί ακόμα λιγότερος χρόνος για την εκπαίδευση των εργαζομένων, μιας και το σύστημα δουλεύει κατά τον ίδιο τρόπο σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα