Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  CRM για περισσότερες πωλήσεις



CRM για περισσότερες πωλήσεις

February 9, 2016


Business Software

Επιδίωξη κάθε επιχείρησης που θέλει να αναπτυχθεί, είναι να προσελκύσει ακόμα περισσότερους πελάτες από εκείνους που ήδη έχει. Και για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπορεί να βοηθήσει μια λύση CRM, καθώς επιτρέπει στις επιχειρήσεις να οικοδομήσουν ακόμα καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες τους, με αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά ικανοποίησης που -με τη σειρά τους- θα φέρουν περισσότερες πωλήσεις. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα.

Αυτό που κάνει μια λύση CRM είναι να καταγράφει και να αναλύει το σύνολο της επικοινωνίας μεταξύ των πελατών και της επιχείρησης, ώστε όλες οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό εργαλείο, μιας και επιτρέπει στην επιχείρηση να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών της, μέσω των επαφών που έχει με αυτούς. Εφόσον οι πελάτες μείνουν ικανοποιημένοι, το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνουν και πιστοί.

Οι πωλήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο οποιασδήποτε καμπάνιας, για έναν ευνόητο λόγο: εφόσον οι επιχειρήσεις επιθυμούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, θα πρέπει να πωλούν πολύ και καλά. Το CRM συμβάλλει ιδιαιτέρως προς την κατεύθυνση αυτήν, προσφέροντας ακόμα πιο στοχευμένες λίστες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις υφιστάμενων πελατών. Έτσι, η επιχείρηση θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα, μιας και οι πωλητές δεν θα πρέπει να μπουν οι ίδιοι στη διαδικασία αυτή – θα το πράξει η τεχνολογία γι’ αυτούς.

Το CRM βοηθάει την επιχείρηση να λειτουργεί άψογα σε καθημερινή βάση, εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας πληροφοριών που συγκεντρώνει και αποθηκεύει. Σε τι ακριβώς συνίσταται αυτό; Στην πρόσβαση σε ανταποκρίσεις σε καμπάνιες, πληροφορίες λογαριασμών, δεδομένα web registration, δεδομένα πωλήσεων και αγορών, πληροφορίες πωλήσεων στο web, αρχεία service και support, δημογραφικά δεδομένα και ημερομηνίες αποστολών. Το κλειδί για μια επιτυχημένη επιχείρηση είναι να διαθέτει τα μέσα για την αποθήκευση, την ανάκτηση και τη χρήση των πλέον σημαντικών πληροφοριών. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, πως το CRM επιτρέπει την ενσωμάτωση και συγκέντρωση των δεδομένων των πελατών. Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που έχει ως αποτέλεσμα τη συνοχή μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων, έτσι ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Μπορεί να είναι αρκετές οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ακόμη διαφορετικά συστήματα διεκπεραίωσης διαφορετικών λειτουργιών, ωστόσο η λογική αυτή είναι αντιπαραγωγική, καθώς απαιτεί χρόνο για την ανάλυση, την κατανόηση και την ενημέρωση των πληροφοριών, κάτι που το CRM κάνει αυτόματα. Χρησιμοποιώντας τη λύση αυτή, η επιχείρηση θα αναλώνει πολύ λιγότερο χρόνο σε εργασίες που θα γίνονται πλέον αυτόματα, επικεντρωνόμενη σε αυτό που έχει τελικά σημασία, στις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Το CRM προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια συνολική στρατηγική όσον αφορά τις πωλήσεις, αφού αναλύει συνεχώς δεδομένα και παράγει αναφορές που επιτρέπουν στους managers να καθορίσουν συγκεκριμένους στόχους πωλήσεων, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους. Χάρη σε αυτό, οι επιχειρήσεις εστιάζουν κυρίως σε πελάτες που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους. Το CRM είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που έχει την τάση να… μυρίζεται τις ευκαιρίες πωλήσεων είτε μέσω στοχευμένων λιστών, είτε αναγνωρίζοντας ένα προϊόν ή υπηρεσία που θα ενδιαφέρει και θα κινητοποιήσει τον υποψήφιο πελάτη. Σε τελική ανάλυση, όλα γίνονται για τις πωλήσεις και η επιχείρηση μπορεί να πουλάει περισσότερο χάρη σε μια λύση CRM. Τα υπόλοιπα είναι απλά… θεωρίες.





#Cloud     #CRM    

Σχετικά Άρθρα