Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Είναι εύκολο, είναι ERP!



Είναι εύκολο, είναι ERP!

March 21, 2017


Business Software

Τελικά, δεν πρόκειται για ένα παροδικό trend. Το ERP έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων χάρη στα βασικά του πλεονεκτήματα. Τι είναι όμως το ERP και γιατί είναι απαραίτητο σε κάθε επιχείρηση; Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα που ενοποιεί όλα τα τμήματα ενός οργανισμού, επιτρέποντας την αδιάλειπτη επικοινωνία των εργαζομένων, με ακριβείς κάθε φορά πληροφορίες. Εφόσον παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, το ERP θα το εντοπίσει αυτόματα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες επίλυσής του. Το ERP αποτελεί τον «εγκέφαλο» της επιχείρησης, μιας και συνεχώς καταγράφει δεδομένα, παράγει λεπτομερείς αναφορές και βοηθάει τους managers να παίρνουν τις βέλτιστες αποφάσεις.

Η τεχνολογία του ERP επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργούν στο maximum των δυνατοτήτων τους, μιας και εκτελεί πολλαπλές λειτουργίες, προσφέροντας ταυτόχρονα απολύτως ακριβείς πληροφορίες. Εξαιρετικά σημαντικά γεγονός, καθώς πολλές εταιρείες βασίζονται στη λύση αυτή για να γνωρίζουν τι έχουν στο inventory τους και πού ακριβώς βρίσκεται αυτό, ανάμεσα σε άλλες εργασίες και διευκολύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, καθώς το ERP είναι σχεδιασμένο ακριβώς για να αυξάνει τη συνολική παραγωγικότητα μίας επιχείρησης.

Βεβαίως, βασικός στόχος όλων των επιχειρήσεων είναι να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εφόσον αυτά ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των πελατών τους. Όταν ένας πελάτης είναι ευχαριστημένος με τις υπηρεσίες που έχει λάβει, τότε είναι πιθανότερο να παραμείνει πιστός πελάτης, «επιβραβεύοντας» την επιχείρηση με νέα αγορά ή/και σύστασή της σε άλλους. Το ERP μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς η streamline ενδοεταιρική επικοινωνία που προσφέρει, σημαίνει ακόμα λιγότερα λάθη σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της πώλησης, διασφαλίζοντας την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πελάτες. Επιπρόσθετα, το ERP ενισχύει την προσφορά customized εμπειρίας στον πελάτη, καθώς δημιουργεί ένα προφίλ για κάθε πελάτη χωριστά με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του.

Η δυνατότητα που έχει το ERP να διεκπεραιώνει πολλαπλές εργασίες, επιτρέπει στα στελέχη της επιχείρησης να διαμορφώνουν στρατηγικά πλάνα ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα ευφυές σύστημα που θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα, μιας και κάνει πιο συνεκτικές τις υποδομές της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει πρακτικά καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων, αλλά και ταχύτερη διεκπεραίωση εργασιών και ανάλυση στατιστικών δεδομένων. Το ERP ελέγχει και αναλύει τα αποτελέσματα σε συνεχή βάση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπορούν να αξιολογήσουν άμεσα εάν μια στρατηγική λειτουργεί ή όχι.

Ένας ακόμα «βραχνάς» για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, είναι η απαίτηση συμμόρφωσης, σε επιμέρους κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας. Το ERP αποτελεί τη λύση και εδώ, μιας και ανταποκρίνεται αυτόματα στις απαιτήσεις αυτές, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να επικεντρώνονται σε πραγματικά σημαντικά θέματα όπως η ανάπτυξη και κερδοφορία της επιχείρησης.

Τελικά, ο κανόνας είναι σαφής: «είναι εύκολο, είναι ERP!» Το ERP κάνει τη διαχείριση της επιχείρησης απλή υπόθεση, καθώς όλες οι λειτουργίες της αποτελούν τμήμα του ίδιου ενοποιημένου συστήματος. Η τοποθέτηση όλων των δεδομένων του business κάτω από την «ομπρέλα» του ERP, αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια, με θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα