Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  ERP: Το κάτι παραπάνω!



ERP: Το κάτι παραπάνω!

August 9, 2017


Business Software

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει πλέον στο επιχειρηματικό τοπίο, το οποίο δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις παραγγελίες, στη διαχείριση πόρων ή στις διεργασίες. Έχει να κάνει σε πολύ σημαντικό βαθμό με την κατανόηση των αναγκών των πελατών, μέσω ενός συστήματος που ανταποκρίνεται ευκολότερα, είναι πιο ευέλικτο και μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο συνεκτικό και αποτελεσματικό user experience.

Αυτό ακριβώς κάνει το ERP, το οποίο διασφαλίζει ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία, ώστε να εκμεταλλευτούν πλήρως το σύστημά τους. Χάρη στο αυτοματοποιημένο workflow, μπορείτε να παρακάμψετε τις σημαντικές δαπάνες που σχετίζονται με τα λάθη και την πιθανή αναποτελεσματικότητα ενός χρήστη που θα πρέπει να κατέχει σε βάθος μια σημαντική επιχειρησιακή διεργασία. Αντίθετα, οι αυτοματοποιημένες επιχειρησιακές διεργασίες προσφέρουν τη δυνατότητα να εμφανίσουν την τρέχουσα κατάσταση οποιουδήποτε αντικειμένου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα προκύψουν λάθη λόγω απροσεξίας.

Ένα ακόμα σενάριο είναι το εξής: Έχετε αυτοματοποιήσει τις επιχειρησιακές διεργασίες και έχετε ταυτόχρονα μάθει τους εργαζομένους σας να χρησιμοποιούν το νέο σύστημα, οπότε τα πράγματα προχωρούν ομαλά για ένα χρονικό διάστημα. Το ζήτημα που θα προκύψει στη συνέχεια είναι το τι θα μπορείτε να κάνετε με όλα αυτά τα δεδομένα που έχετε συγκεντρώσει. Για παράδειγμα, θα πρέπει να καθορίσετε πόσα πολλά requests έχουν έρθει, πόσα από αυτά έχουν εγκριθεί, πόσα έχουν απορριφθεί, πόσο χρειάστηκε το καθένα, αλλά και πιο βήμα στη συνολική διαδικασία απαιτεί τον περισσότερο χρόνο.

Αυτό που τελικά επιτυγχάνει το ERP είναι ότι προσφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή στιγμή. Η αλλαγή των επιχειρηματικών αναγκών και η βελτίωση της τεχνολογίας έχουν υποχρεώσει τους κατασκευαστές λύσεων ERP να αναπτύξουν λύσεις που είναι ευέλικτες, φιλικές προς το χρήστη και πλήρεις από πλευράς χαρακτηριστικών που προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην επιχείρηση.

Οι σύγχρονες λύσεις επιπλέον έχουν προβλέψει ακόμα πιο αρμονική ενσωμάτωση social χαρακτηριστικών, χρηστικές επιλογές mobility και βελτιωμένη λειτουργία reporting, ανάμεσα σε άλλα. Ποιος μπορεί επομένως να ισχυριστεί πως το ERP είναι ένα παρωχημένο, βαρετό σύστημα;





#ERP    

Σχετικά Άρθρα