Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  EM: Προκλήσεις και λύσεις!



EM: Προκλήσεις και λύσεις!

July 6, 2020


Mobility

Το να αναπτύξετε μια σοβαρή στρατηγική Enterprise Mobility είναι μεν κάτι σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί στρατηγική και σχεδιασμό. Υπάρχουν συγκεκριμένες προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να δώσετε προσοχή, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα. Στη συνέχεια, περιγράφουμε κάποιες από αυτές και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Κατακερματισμός

Οι επιχειρήσεις, ιδίως εκείνες που έχουν υιοθετήσει μια πολιτική BYOD, κατακλύζονται από τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Αυτό σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνδυάσουν τις αυξημένες ανάγκες του mobility, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των χρηστών. Σε τελική ανάλυση, οι χρήστες αναμένουν μια απρόσκοπτη mobile εμπειρία σε όλες τις συσκευές τους. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ανταποκρίνονται αντίστοιχα στις αλλαγές τις τεχνολογίας ώστε να μη μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό.

Budgeting

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του Enterprise Mobility. Επιπρόσθετα, με το αυξημένο κόστος των κινητών συσκευών και των δικτύων, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λογαριάσουν και τις κρυφές δαπάνες, όπως για παράδειγμα την παροχή υπηρεσιών στις συσκευές των εργαζομένων, αλλά και τις δαπάνες που μπορεί να προκύψουν από ένα κενό ασφαλείας.

Καθώς η επιχείρηση μεγαλώνει, προσλαμβάνει περισσότερους εργαζομένους και διαθέτει περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές, το συνολικό κόστος που σχετίζεται με το mobility θα αυξάνεται, καθιστώντας την επίτευξη του ROI μια επιπλέον πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστό στρατηγικό σχεδιασμό.

Στροφή στο Mobile Device Management

Με ολοένα και περισσότερες συσκευές στην επιχείρηση από ποτέ, οι υπεύθυνοι στρέφονται στις λύσεις MDM προκειμένου να διαχειριστούν και να διασφαλίσουν τα νέα endpoints. Εντούτοις και οι λύσεις αυτές παρουσιάζουν σημαντικές προκλήσεις, καθώς μπορεί να προκύψουν κάποιες επιπλοκές και εξαρτάται και από την ποιότητα των λύσεων αυτών, ώστε να είναι λειτουργικές και ταυτόχρονα ασφαλείς. Εναπόκειται επομένως στον provider να προσφέρει την πλέον ενδεδειγμένη λύση MDM που θα απευθύνεται στις ανάγκες της επιχείρησης.

Ασφάλεια

Οι mobile συσκευές μπορεί να αποτελέσουν ρίσκο ασφαλείας για τις επιχειρήσεις. Οι hackers αναζητούν κενά ασφαλείας που είναι λογικό να υπάρχουν όσο αυξάνεται το πλήθος των συσκευών σε μια επιχείρηση. Τα πάντα, από τα apps ως και τα δίκτυα Wi-Fi, αποτελούν πιθανό κίνδυνο ασφαλείας. Αυτό που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να εδραιώσουν αυστηρές πολιτικές και να εκπαιδεύσουν τους εργαζομένους τους σχετικά με τους κινδύνους της διαρροής δεδομένων από τα κινητά, αλλά συχνά αυτό δεν είναι αρκετό.

Κάποιες επιχειρήσεις στρέφονται σε νέες λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του Unified Endpoint Management (UEM) για να εξασφαλίσουν όλα τα endpoints τους. Η πρόκληση αυτή μεγεθύνεται περαιτέρω, ιδίως με τη συνεχή εισροή συσκευών ΙοΤ.





#Mobile     #mobility    

Σχετικά Άρθρα