Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Ασφάλεια στο cloud ERP: Μύθοι και πραγματικότητα



Ασφάλεια στο cloud ERP: Μύθοι και πραγματικότητα

January 18, 2019


Cloud

Σχεδιασμένο για να προσθέτει ευελιξία και πλούσια χαρακτηριστικά όπως το virtualization και η αναβάθμιση σε πραγματικό χρόνο, το cloud προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης από οποιαδήποτε συσκευή. Μιας και τα χαρακτηριστικά και οι αναβαθμίσεις συνδυάζονται σε μια ενιαία τιμή, το κόστος είναι βασικός παράγοντας που οδηγεί αρκετούς CIOs να σκεφτούν σοβαρά και να στραφούν σε μια cloud ERP λύση. Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια;

Μπορεί λοιπόν τα πλεονεκτήματα του Cloud ERP να έχουν αρχίσει να «κατακτούν» τη συνείδηση των CIOs, αλλά είναι αλήθεια πως κάποιοι παραμένουν αναποφάσιστοι όσον αφορά τη μετακίνησή τους στο cloud, για λόγους ασφαλείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανησυχία τους, καθώς τα ανώτερα στελέχη φοβούνται να μετακινήσουν ζωτικής σημασίας εταιρικά δεδομένα και στοιχεία εργαζομένων και πελατών στο cloud. Ας δούμε όμως κάποιους λόγους για τους οποίους η ασφάλεια του cloud ξεπερνάει πρακτικά εκείνη του onsite.

Παρακολούθηση 24/7

Σκεφτείτε το πρακτικό γεγονός πως η alwayson παρακολούθηση της ασφάλειας που προσφέρει ο πάροχος υπερέχει αισθητά σε σχέση με εκείνη των ΙΤ τμημάτων των επιχειρήσεων. Στην περίπτωση που οποιαδήποτε απειλή αναγνωριστεί, τα εξειδικευμένα container εργαλεία θα αναλάβουν δράση για να επιλύσουν τα προβλήματα άμεσα, μέσω του roll-out των απαραίτητων patches σε όλο το σύστημα.

Έλεγχος και ασφάλεια

Η επιχείρηση οφείλει να λάβει υπόψη της πως αυτό που προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό οι on-site λύσεις δεν είναι η ασφάλεια, αλλά ο έλεγχος. Από την άλλη, συχνά πρόκειται περί ψευδαίσθησης, δεδομένου πως περισσότερος έλεγχος δεν συνεπάγεται και καλύτερη ασφάλεια, οπότε είναι αβάσιμο το βασικό επιχείρημα σχετικά με το cloud ERP.

Επιπλέον, ήδη από το 2017, οι onpremise λύσεις είχαν ακόμα περισσότερα καταγεγραμμένα περιστατικά παραβίασης ασφάλειας από τις cloud. Έρευνες αποκάλυψαν πως οι on-premise λύσεις παρουσίασαν 51% περισσότερα περιστατικά από εκείνα του cloud. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αλλάζουν τις προτεραιότητές τους, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο.

Updates

Βασικός παράγοντας που διαφοροποιεί την ασφάλεια του cloud ERP από εκείνη των on-premise λύσεων, είναι το πόσο συχνά αναβαθμίζονται. Στην περίπτωση του cloud ERP ο πάροχός σας θα εφαρμόσει άμεσα τα updates όποτε κυκλοφορήσουν, με αποτέλεσμα οι ευπάθειες να καλυφθούν ενδεχομένως και πιο άμεσα από ότι στα on-premise συστήματα.





#Cloud     #ERP     #Security    

Σχετικά Άρθρα