Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Τελικά, τι κερδίζω με το cloud;



Τελικά, τι κερδίζω με το cloud;

October 16, 2015


Cloud

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί και θα συνεχίσουν να λέγονται για τη δυναμική του cloud, για το γεγονός πως αποτελεί το trend της εποχής μας.. κάτι στο οποίο μια σύγχρονη επιχείρηση θα πρέπει να στραφεί προκειμένου να «οδηγήσει» τις δραστηριότητές της στη νέα εποχή. Μύθος ή αλήθεια; Η πραγματικότητα είναι αυτή: οι cloud υπηρεσίες θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα και ταυτόχρονα, να αυξήσει το σύνολο των συνολικά εξοικονομούμενων χρημάτων και το ROI, χάρη σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν. Ας τις δούμε όμως, αναλυτικότερα.

Πληρώνετε ό,τι υπηρεσίες παίρνετε

Γιατί να πληρώνετε για υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε αραιά, και που απλά καταγράφονται στα έξοδά σας; Το θετικό με το cloud είναι πως θα χρειαστεί να πληρώσετε αποκλειστικά για τις υπηρεσίες, τα features και τα resources που σας είναι απολύτως απαραίτητα. Έτσι, θα μπορέσετε να μειώσετε τα γενικά έξοδα, εξαλείφοντας το κόστος μη απαραίτητων υπηρεσιών που μπορεί να έχουν διαφύγει της προσοχής σας. Με την ίδια λογική, θα έχετε τη δυνατότητα επιλογής εκείνων των cloud υπηρεσιών που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ολοένα διαφοροποιούμενες ανάγκες σας και στη μελλοντική εξέλιξη της επιχείρησής σας.

Το cloud σημαίνει ευελιξία

Η φυσική πρόσβαση σε δεδομένα και αρχεία, εφαρμογές και υπηρεσίες, που απαιτούν την παρουσία σας σε on-site εξοπλισμό ή σε κάποιο τοπικό δίκτυο και servers, είναι κάτι περιοριστικό και τελικά αναχρονιστικό. Τη λύση στο πρόβλημα δίνουν οι cloud υπηρεσίες που προσφέρουν στους συνεργάτες σας τη δυνατότητα εργασίας από οποιαδήποτε τοποθεσία, απαλλάσσοντας τους από περιορισμούς και όρια που σχετίζονται με την παραδοσιακή έννοια του εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι μάλιστα διαπιστωμένο πως η ευελιξία που προσφέρει το cloud, έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Ασφάλεια και προστασία

Σε αντίθεση με τα κλασικά προβλήματα που προκύπτουν από την αποτυχία του εξοπλισμού, τα δικτυακά κρασαρίσματα, κάθε λογής φυσικές ζημιές, ακόμα και κλοπές στους on-site servers, το cloud εγγυάται πρόσθετη ασφάλεια. Μάλιστα, η ίδια η λογική και αρχιτεκτονική των cloud υπηρεσιών, θα ελαχιστοποιήσει τα πιθανά εμπόδια και disruptions που προκαλούνται από συνήθη προβλήματα, ενώ στην περίπτωση σοβαρότερων ζητημάτων, θα διασφαλίσει πως η επιχείρησή σας θα επανακάμψει άμεσα και επιτυχώς. Τελικά, η off-site αποθήκευση δεδομένων παρέχει μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας, καθώς και τη βεβαιότητα πως το recovery θα είναι πάντα διαθέσιμο και ολοκληρωμένο.

Ως αναπόφευκτο συμπέρασμα, οι cloud υπηρεσίες και λύσεις αποδεδειγμένα μειώνουν τα λειτουργικά κόστη, προσθέτοντας την απαραίτητη ευελιξία και ασφάλεια. Σε τελική ανάλυση, είναι πολύ πιο βολικό να έχετε πρόσβαση στις αναγκαίες για την επιχείρησή σας υπηρεσίες μέσω cloud. Το να βασίζεστε σε on-site servers για data storage, hosting ή πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές και προγράμματα αποδεικνύεται ακριβό… σπορ. Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες σας, οι cloud υπηρεσίες προσφέρουν βασικά πλεονεκτήματα που απλά δεν μπορείτε να παραβλέψετε.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα