Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το Cloud-Based ERP είναι το μέλλον!



Το Cloud-Based ERP είναι το μέλλον!

April 16, 2015


Cloud

Η εποχή των γιγάντιων, on-premise ERP λύσεων, δείχνει ότι φτάνει στο τέλος της. Το cloud είναι το μέλλον του ERP, σύμφωνα με όλες τις έρευνες και τα στοιχεία. Τι είναι όμως αυτό που φέρνει το σύννεφο και που ξεπερνά τις παραδοσιακές on-premises λύσεις; Παραθέτουμε κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματα που συνοδεύουν το ERP στο cloud.

Ταχύτερη υλοποίηση

Μια από τις βασικές προκλήσεις του ERP είναι το θέμα της υλοποίησης. Μιας και το ERP είναι κάτι περίπλοκο, το cloud μπορεί να μειώσει την πολυπλοκότητα, περιορίζοντας ταυτόχρονα και το κόστος. Προφανώς, με τον τρόπο αυτόν δεν εξαλείφονται όλοι οι «πονοκέφαλοι» της υλοποίησης, αλλά μειώνονται αισθητά. Σημαντικός παράγοντας εδώ είναι ο έλεγχος και ο προσεκτικός σχεδιασμός του project.

Αυτόματα upgrades και συντήρηση συστήματος

Τα patches και τα software upgrades δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα με το ERP στο cloud. Μιας και ο cloud vendor αναλαμβάνει πλήρως την πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους αλλού και να μείνουν ήσυχες πως τα συστήματα ERP τους είναι πάντοτε updated.

Βελτιωμένο scalability

Με την υποδομή τους στο cloud, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να οργανώσουν καλύτερα το σύστημα ERP τους, μιας και πληρώνουν για μια υπηρεσία και δεν χρειάζεται να διαχειρίζονται και να επενδύουν στην υποδομή. Το cloud-based ERP μετατρέπει το CAPEX σε OPEX, προς μεγάλη ανακούφιση των CFOs. Επιπλέον, καθίσταται ευκολότερη η υλοποίηση του ERP σε νέες εγκαταστάσεις, μια και το σύστημα βρίσκεται στο cloud.

Βελτιωμένη χρηστικότητα

Το ERP μπορεί να μην είναι και το πλέον απλοϊκό σύστημα σε ότι αφορά τη φιλικότητα προς το χρήστη, αλλά η συνδρομητική φύση του cloud δίνει πλέον μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον εργασίας, και αυτή η έμφαση επεκτείνεται και στο cloud-based ERP. Μπορεί στο παρελθόν η εμπειρία χρήσης να μην αποτελούσε προτεραιότητα, αλλά οι λύσεις ERP στην εποχή μας, προσφέρουν μια προσανατολισμένη στον πελάτη εμπειρία χρήσης, σχεδιασμένη για τον τρόπο που αυτός δουλεύει.

Μιας και, σύμφωνα με την Gartner, περίπου το 75% των αποτυχημένων ERP υλοποιήσεων προέρχονται από τη μη υιοθέτηση της λύσης από τους χρήστες, απλά και μόνο το γεγονός των βελτιώσεων στη χρηστικότητα, αποτελεί έναν καλό λόγο για την υιοθέτηση του cloud ERP. Σε τελική ανάλυση, το cloud είναι σχεδιασμένο γύρω από το θέμα της υιοθέτησης και της χρηστικότητας.

Ενισχυμένα analytics

Η δυνατότητα της διασύνδεσης συστημάτων και η αυτοματοποιημένη χρήση analytics σε πραγματικό χρόνο μέσω cloud-based λύσεων ERP, δε θα πρέπει να μείνει απαρατήρητη. Την ίδια στιγμή που το cloud ξεκινάει να διορθώνει τις παραδοσιακές αδυναμίες στο θέμα της χρηστικότητας του ERP, ταυτόχρονα ενισχύει τη χρησιμότητα των δεδομένων μέσω καλύτερου reporting σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, το cloud επιτρέπει στους managers πρόσβαση στα συστήματα ERP από οπουδήποτε, καθιστώντας τα analytics ακόμα πιο χρήσιμα.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα