Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Τι πρέπει να περιμένουμε από μια λύση ERP;



Τι πρέπει να περιμένουμε από μια λύση ERP;

March 6, 2015


Business Software

Πριν μπείτε στη διαδικασία επιλογής μιας λύσης ERP, θα πρέπει να κάνετε αρχικά μια σοβαρή έρευνα με σκοπό να αποσαφηνίσετε τι είναι αυτό που προσδοκά η επιχείρησή σας από το project. Συνήθως, αυτό που ελπίζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι πως οι vendors με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή, θα τους παράσχουν αρκετές πληροφορίες για να διευκολυνθούν στη λήψη των αποφάσεων. Αυτή η τακτική, ωστόσο, δεν είναι πάντα η κατάλληλη, καθώς είναι προτιμότερο να έχετε προσδιορίσει εσείς τι είναι αυτό που ζητάτε από μία λύση ERP. Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποια σημεία καθοδήγησης, θα πρέπει να ορίσετε αντίστοιχα τι αναμένετε από την υλοποίηση του ERP στην επιχείρησή σας.

Λειτουργικότητα στο υπάρχον περιβάλλον

Μπορεί να το θεωρήσετε δεδομένο, αλλά υπάρχουν παραδείγματα όπου έχει πραγματοποιηθεί μια μεγάλη αγορά ενός συστήματος, για να ανακαλυφθεί στην πορεία πως αυτό δεν λειτουργεί στην υπάρχουσα υποδομή, πλατφόρμα, στο industry ή το μέγεθος της εταιρείας. Έχοντας αυτό κατά νου λοιπόν, συνεργαστείτε με vendors που έχουν προϋπηρεσία στην υλοποίηση έργων για λογαριασμό πελατών όπως εσείς. Βεβαιωθείτε πως η λειτουργικότητα στο τρέχον περιβάλλον σας είναι το πρώτο θέμα που θα τεθεί.

Στιβαρή υποστήριξη

Σε γενικές γραμμές, η υποστήριξη αποτελεί σημαντικό τμήμα των χρημάτων που θα πληρώσετε για οποιαδήποτε εφαρμογή. Είτε η επιχείρησή σας αποκτά λύση ERP για πρώτη φορά, είτε τη χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια, θα πρέπει να επιλέξετε ένα vendor που παρέχει υψηλό επίπεδο υποστήριξης, τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη. Εφόσον προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, θα πρέπει να είστε βέβαιοι πως θα σηκώσετε το τηλέφωνο και θα μιλήσετε με κάποιον ειδικό που θα σας βοηθήσει. Αν οι χρήστες του συστήματος αντιμετωπίσουν προβλήματα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως θα έχουν την απαραίτητη υποστήριξη. Και μάλιστα, υποστήριξη η οποία να είναι απαραιτήτως διαθέσιμη κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών της επιχείρησης σας.

Χρήσιμα δεδομένα

Ο σκοπός της υλοποίησης μιας λύσης ERP είναι να προσφέρετε στους χρήστες της επιχείρησης σας πρόσβαση στα απαραίτητα δεδομένα, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικότερα και με ακρίβεια. Για να είναι μετρήσιμο κάτι τέτοιο, θα πρέπει η λύση ERP που θα επιλέξετε να διαθέτει το κατάλληλο transaction processing, ώστε τα δεδομένα να επιστρέφουν στους χρήστες μέσα σε ένα αποδεκτό χρονικό πλαίσιο. Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει επίσης να είναι εύκολα προσβάσιμες και όχι κρυμμένες σε έναν “λαβύρινθο” από οθόνες και queries. Τέλος, τα δεδομένα οφείλουν να είναι έγκαιρα και πρόσφατα, ώστε να λάβετε τις κατάλληλες αποφάσεις βάσει των βέλτιστων διαθέσιμων πληροφοριών.

Προφανώς, ο vendor είναι υπεύθυνος να σας παρέχει όλες τις προαναφερθείσες πληροφορίες και όποια λύση ERP δεν προσφέρει αυτά τα βασικά στοιχεία, δεν αξίζει την προσοχή σας. Παρ’ όλα αυτά, το πλέον σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να περιμένετε από μία λύση ERP, είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι της επιχείρησή σας θα τη χρησιμοποιούν. Παρόλο που ένα καλό περιβάλλον εργασίας και το κατάλληλο software θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το σκοπό αυτό, ακόμα πιο σημαντικό είναι το πόσο καλά εσείς και η ομάδα σας θα υλοποιήσετε το σύστημα.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα