Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Μεγιστοποιήστε την παραγωγικότητά σας με το Enterprise Mobility



Μεγιστοποιήστε την παραγωγικότητά σας με το Enterprise Mobility

December 13, 2023


Mobility

Με αξιόπιστη στρατηγική Enterprise Mobility, οι επιχειρήσεις θα δώσουν στους υπαλλήλους τους τη δυνατότητα να εργάζονται αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την τοποθεσία, με αποτέλεσμα ένα πιο ευέλικτο και αποδοτικό εργατικό δυναμικό. Ωστόσο, η απλή διανομή κινητών συσκευών δεν μεγιστοποιεί από μόνη της την παραγωγικότητα, αφού οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιοποιήσουν έξυπνα το EM, ώστε το εγχείρημα να αποδειχτεί επιτυχές.

Mobile πολιτικές

Η δημιουργία πολιτικών χρήσης είναι μόνο το πρώτο βήμα και οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να επιβάλλουν τις πολιτικές μέσω της πλατφόρμας Enterprise Mobility Management. Για παράδειγμα, ένα EMM μπορεί να ελέγχει τις συσκευές για απαγορευμένες εφαρμογές ή μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στη διαμόρφωση του συστήματος. Εάν διαπιστωθεί παραβίαση, η αυτόματη αποκατάσταση μπορεί να επαναφέρει τη συσκευή στις σωστές προδιαγραφές.
Η συνεχής παρακολούθηση και η επιβολή πολιτικών διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι τηρούν τις οδηγίες χρήσης κινητών συσκευών. Παρέχει επίσης ορατότητα ως προς τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιείται η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας σε όλο το προσωπικό.

Ανάπτυξη εφαρμογών παραγωγικότητας

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του EMM είναι η δυνατότητα απομακρυσμένης ανάπτυξης ή ενημέρωσης εφαρμογών. Αξιοποιήστε το για να προωθήσετε εφαρμογές παραγωγικότητας στις συσκευές των χρηστών, όπως σουίτες Office, αποθήκευση στο cloud, CRM και εργαλεία συνεργασίας. Αναπτύξτε apps που κάνουν τους χρήστες πιο αποδοτικούς στα κινητά τους. Ο κατάλογος εφαρμογών θα πρέπει να διευκολύνει τους εργαζομένους να εγκαθιστούν εγκεκριμένες εφαρμογές κατά παραγγελία. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές προσαρμοσμένες στη ροή εργασίας τους. Η διαχείριση των εφαρμογών μέσω του EMM διευκολύνει επίσης τη διανομή, τις ενημερώσεις και τον έλεγχο εκδόσεων.

Ρύθμιση δικαιωμάτων εφαρμογής

Το EMM επιτρέπει τη διαμόρφωση των δικαιωμάτων ώστε οι εφαρμογές να έχουν πρόσβαση μόνο στους απαραίτητους πόρους. Για παράδειγμα, μπορούν να περιοριστούν εφαρμογές όπως κάμερες, μικρόφωνα ή λίστες επαφών. Αυτό αποτρέπει την πρόσβαση μη αξιόπιστων εφαρμογών σε ευαίσθητα στοιχεία του συστήματος. Η προσαρμογή των δικαιωμάτων των εφαρμογών βελτιώνει την ασφάλεια. Αποτρέπει επίσης ανεπιθύμητους περισπασμούς, περιορίζοντας τις δυνατότητες των εφαρμογών σε ό,τι ακριβώς απαιτείται για την εργασία.

Ενεργοποίηση απομακρυσμένου κλειδώματος και σβησίματος

Μια χαμένη ή κλεμμένη κινητή συσκευή είναι ένα εφιαλτικό σενάριο. Το EMM μπορεί να κλειδώνει ή να σβήνει εξ αποστάσεως τις διαχειριζόμενες συσκευές σε περίπτωση που παραβιαστούν. Αυτό καθιστά τα δεδομένα μη προσβάσιμα σε περίπτωση που η συσκευή πέσει σε λάθος χέρια. Η δυνατότητα απομακρυσμένης διαγραφής του περιεχομένου εργασίας έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση ευαίσθητων εταιρικών πληροφοριών χωρίς να σβήνουν τα προσωπικά δεδομένα.

Υποστήριξη BYOD και εταιρικών συσκευών

Τα σημερινά mobile περιβάλλοντα περιλαμβάνουν συνδυασμό προσωπικών και εταιρικών συσκευών. Το EMM επιτρέπει τη διαχείριση και των δύο μοντέλων ιδιοκτησίας από την ίδια πλατφόρμα. Οι συσκευές BYOD υπόκεινται σε βασικές πολιτικές ασφαλείας, ενώ οι εταιρικές συσκευές σε πιο περιοριστική εποπτεία. Επιπλέον, η ύπαρξη ενοποιημένης στρατηγικής EMM για τις συσκευές BYOD και όσες ανήκουν στην εταιρεία μειώνει τα γενικά έξοδα. Επιτρέπει επίσης ευελιξία ως προς τους πόρους, στους οποίους οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση από τις προσωπικές τους συσκευές. Η υποστήριξη και των δύο μοντέλων επεκτείνει την παραγωγικότητα των κινητών συσκευών.





Σχετικά Άρθρα