Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Επισπεύδοντας τις πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού



Επισπεύδοντας τις πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

November 13, 2023


Trends & Views

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αναμένεται να αποτελέσει την κορυφαία στρατηγική επιχειρηματική προτεραιότητα των επιχειρήσεων σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Με το 60% των CIOs και CTOs που συμμετείχαν σε έρευνα της IBM να δηλώνουν ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του ΙΤ τους δεν είναι ακόμη έτοιμο για το μέλλον, βλέπουμε πολλούς να επισπεύδουν τις πρωτοβουλίες τους στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Στη συνέχεια αναφερόμαστε στο πώς μπορεί να επιτευχθεί η ομαλότερη μετάβαση στον ΨΜ.

Legacy συστήματα

Η έξοδος από τo comfort zone είναι γενικά δύσκολη και αυτό φαίνεται στις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν legacy συστήματα παρά τη διαθεσιμότητα πιο ευέλικτων και αποδοτικών πλατφορμών. Εξάλλου, έχουν επενδύσει σημαντικό κεφάλαιο σε αυτά τα συστήματα και εξακολουθούν να αποκομίζουν οφέλη. Ωστόσο, με παρωχημένο software και ξεπερασμένες τεχνολογίες, αυτά τα legacy συστήματα είναι τα πρώτα που δημιουργούν εμπόδια στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Συχνά είναι αργά και άκαμπτα, καθιστώντας δυσκολότερη την προσαρμογή στις μεταβάσεις και την ενσωμάτωση με τις νέες τεχνολογίες, ενώ προβληματίζει η ευπάθειά τους σε παραβιάσεις της ασφάλειας.

Διατήρηση επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα

Έρευνα της Gartner δείχνει ότι το 65% των αποφάσεων που λαμβάνονται σήμερα είναι πιο πολύπλοκες από εκείνες των προηγούμενων ετών. Περιλαμβάνουν περισσότερες επιλογές και περισσότερα ενδιαφερόμενα μέρη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για να καταστεί δυνατή η ορθή λήψη αποφάσεων, πρέπει να διατηρείτε διαφανή επικοινωνία και δυνατότητα feefback με όλους τους ενδιαφερόμενους. Αυτό θα συμβάλει στην εξάλειψη των σιλό δεδομένων και θα καταστήσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις πιο αποτελεσματικές.

Ευθυγράμμιση ψηφιακού μετασχηματισμού με επιχειρηματικά αποτελέσματα

Ένα από τα πρώτα βήματα για μια επιτυχημένη ψηφιακή στροφή είναι η ευθυγράμμιση των πρωτοβουλιών με τα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Δώστε προτεραιότητα στις ψηφιακές επενδύσεις που επηρεάζουν συγκεκριμένους στόχους. Χρησιμοποιήστε κριτήρια με γνώμονα τα αποτελέσματα, ώστε να καθορίσετε πού θα διαθέσετε τον προϋπολογισμό σας και σε ποια προγράμματα θα επικεντρωθείτε. Δημιουργήστε μια ενιαία στρατηγική που να αντικατοπτρίζει τις επιχειρηματικές σας προτεραιότητες.

Η οργανωτική αλλαγή προϋπόθεση του ψηφιακού μετασχηματισμού

Η οργανωτική αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πρόκειται για αλλαγή κουλτούρας, με ταυτόχρονη αλλαγή νοοτροπίας σε ολόκληρη την εταιρεία. Ξεκινήστε με την αξιολόγηση των πολιτισμικών εμποδίων στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε στρατηγική διαχείρισης της αλλαγής με έναν ολοκληρωμένο και ενιαίο οδικό χάρτη. Λάβετε υπόψη σας ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή. Αυτό είναι απαραίτητο για την ελαχιστοποίηση της αντίστασης των εργαζομένων.

Ενισχύστε τη στρατηγική ασφάλειας

Η επίτευξη ασφαλούς ψηφιακού μετασχηματισμού απαιτεί συνεχή βελτίωση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε προληπτική στρατηγική παρακολούθησης για την επίλυση ζητημάτων πριν αυτά μετατραπούν σε παραβιάσεις υψηλού κινδύνου. Εφαρμόστε τη διαχείριση επιδιορθώσεων για τον εντοπισμό ευπαθειών κατά τη χρήση εφαρμογών τρίτων. Η στρατηγική για την κυβερνοασφάλεια πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος μετασχηματισμού. Θα χρειαστεί επίσης ένας λογικός προϋπολογισμός για την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας.





Σχετικά Άρθρα