Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι υπόθεση βημάτων



Γιατί ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι υπόθεση βημάτων

June 17, 2022


Trends & Views

Αν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι απαραίτητος για την επιβίωση και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, συνήθως “σκοντάφτει” σε πρακτικά ζητήματα, με αποτέλεσμα την καχυποψία. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό προσφέρει η SoftOne με την προσέγγισή της περί ψηφιακού μετασχηματισμού με “small and simple steps”, η οποία προσφέρει μετρήσιμα και πλήρως αξιόπιστα αποτελέσματα ήδη από τα αρχικά στάδια υλοποίησης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μία από τις σημαντικότερες νέες τάσεις της εποχής μας, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες, να αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις εσωτερικές τους διεργασίες, ανταποκρινόμενες στις νέες συνθήκες και το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στη λογική αυτή, η πλειονότητα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα και δείχνει ενδιαφέρον σχετικά με το τι απαιτείται προκειμένου να προχωρήσει στην υιοθέτηση και υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων διατηρούν σημαντικές επιφυλάξεις, δεδομένου ότι οι διαδικασίες τούς φαίνονται πολύπλοκες στην υλοποίησή τους. Αλλά και στην περίπτωση που δείξουν ενδιαφέρον, δεν είναι απίθανο να απογοητευτούν από τα φτωχά αποτελέσματα, το κόστος, τις καθυστερήσεις και τους ανέφικτους στόχους. Δυστυχώς, σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι οι πάσης φύσεως σύμβουλοι και ειδικοί προσφέρουν γενικεύσεις, αντί για επαρκείς και αξιόπιστες απαντήσεις.

Ως προς αυτό, η νέα προσέγγιση της SoftOne, η οποία εστιάζει στον ψηφιακό μετασχηματισμό με απλά και εφικτά βήματα αποτελεί την ενδεδειγμένη απάντηση στην πρόκληση. Στην ουσία, αναφερόμαστε σε στοχευμένα και αυτόνομα βήματα, τα οποία έχουν το βασικό πλεονεκτήματα ότι είναι άμεσα υλοποιήσιμα, προσφέροντας χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Επιπλέον, συνδέονται με όσα προηγήθηκαν, προσφέροντας λύση στο κλασικό πρόβλημα του integration που απασχολεί τις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στην αναταραχή που μπορεί να προκύψει στις άλλες διεργασίες εφόσον δεν υπάρξει κατάλληλη προσοχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση θα κερδίσει γρήγορες νίκες, όπως θα συνέβαινε στην περίπτωση σταδιακής δίαιτας, ανανεώνοντας την αυτοπεποίθησή της προκειμένου να υπάρξει συνέχεια.

Ως πρώτο βήμα, θα μπορούσατε να υλοποιήσετε την ηλεκτρονική τιμολόγηση, της οποίας το βασικό πλεονέκτημα είναι πως μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Εν συνεχεία, υπάρχει πάντα η δυνατότητα υιοθέτησης μιας λύσης cloud ERP και CRM, κινήσεις οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της σχέσης με τους πελάτες, την κερδοφορία και τελικά θα αναβαθμίσουν την εικόνα της επιχείρησης. Σταδιακά, θα χτίσετε ένα επαρκές προφίλ ψηφιακού μετασχηματισμού χάρη στα απλά και εφικτά βήματα, κάτι που θα σας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο με ασφάλεια και σταθερότητα.

Μην ξεχνάτε ότι η SoftOne παραμένει πρωτεργάτης και καινοτόμος όσον αφορά τις τεχνολογίες αιχμής και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές επιχειρήσεις βασίζονται στη SoftOne για τον εκσυγχρονισμό τους και την αύξηση της κερδοφορίας τους.





Σχετικά Άρθρα