Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της SoftOne



Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα έχει τη σφραγίδα της SoftOne

May 20, 2022


Trends & Views

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κορμός της ελληνικής οικονομίας, οφείλουν να υιοθετήσουν με ταχύτερους ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Τη λύση στο πρόβλημα δίνει το «Digital Transformation with Simple Steps» της SoftOne, το οποίο βασίζεται στη λογική των απλών και εφικτών βημάτων, των μικρών επιτυχιών, με μετρήσιμο κόστος και ορατά αποτελέσματα από την αρχή της διαδικασίας.

Εξαρχής θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι η υιοθέτηση και η εφαρμογή των λεγόμενων ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ε.Ε. ήδη από το 2016 ανέπτυξε τη στρατηγική για την ψηφιοποίηση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου όλοι οι κλάδοι να επωφεληθούν από τις ψηφιακές καινοτομίες. Το πρόβλημα είναι ότι όσον αφορά τον δείκτη της ψηφιακής οικονομίας (DESI), η Ελλάδα συνεχίζει να υπολείπεται των εταίρων της, αν και γίνονται συνέχεια βήματα προς τα εμπρός.

Η πανδημία, ομολογουμένως, έδωσε μια περαιτέρω ώθηση στις ψηφιακές δεξιότητες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ σύμφωνα με έρευνες μία στις τρεις ελληνικές επιχειρήσεις θεωρεί ότι ο μετασχηματισμός αποτελεί απαραίτητο στρατηγικό βήμα για την αναβάθμισή τους. Αν και η γενική κατεύθυνση είναι λογική και αποδεκτή από τους περισσότερους, τα προβλήματα πάντα ξεκινούν στο «δια ταύτα», στον τρόπο υλοποίησης και στις λεπτομέρειες. Εκεί είναι που οι απαντήσεις αρχίζουν και γίνονται αόριστες και γενικόλογες από τους περισσότερους «ειδικούς», οπότε οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να είναι, και με το δίκιο τους, επιφυλακτικές.

Την απάντηση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η SoftOne, η καινοτόμος εταιρεία που έφερε στη χώρα τον ψηφιακό μετασχηματισμό για όλους, και της οποίας η λύση διαφοροποιείται από τις ήδη υπάρχουσες ως προς το εξής: υλοποιείται με απλά και εφικτά βήματα, έχοντας καθορισμένους στόχους και προσφέρει «γρήγορες νίκες». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης απαλλάσσονται από το άγχος να πιστωθούν με μια αποτυχία που πιθανώς να προκύψει σε μια απελπισμένη προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης και ενοποιημένης λύσης που θα περιλαμβάνει τα πάντα. Αντιθέτως, η λύση της SoftOne προσφέρει άμεσα, μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα ότι συνδέονται και επικοινωνούν με όλα τα προηγούμενα. Ταυτόχρονα προσφέρουν λύση στο πρόβλημα του integration, το οποίο απασχολεί τις επιχειρήσεις που επιχειρούν να υιοθετήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Έτσι, η επιχείρηση που θα ακολουθήσει το «Digital Transformation with Simple Steps» της SoftOne θα έχει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής απτά αποτελέσματα, μετρήσιμα και απολύτως στοχευμένα στις ανάγκες της, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό.





Σχετικά Άρθρα