Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud CRM ως πολύτιμο εργαλείο για επιχείρηση και πελάτες



Το cloud CRM ως πολύτιμο εργαλείο για επιχείρηση και πελάτες

May 13, 2022


Cloud

Οι λύσεις cloud CRM έχουν αναδειχθεί σε παράγοντες επαγγελματικής επιτυχίας, ιδίως στην εποχή της πανδημίας που η εμπειρία των πελατών έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική. Ανεξάρτητα από το κατά πόσον η επιχείρηση έχει 10 ή 100 εργαζομένους, τα εργαλεία CRM αποδεικνύονται καίρια για να εδραιώσουν σταθερές σχέσεις με τους πελάτες, προσφέροντάς τους απρόσκοπτη εμπειρία.

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι ημέρες που το CRM θεωρείτο ένα δύσκολο στη διαχείριση εργαλείο που απαιτούσε αποκλειστικά εγκατάσταση και συντήρηση από το ΙΤ. Στην εποχή μας οι επιχειρήσεις επιλέγουν το cloud CRM προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις άπειρες δυνατότητες του cloud.

Εγκατάσταση και διαχείριση

Η εγκατάσταση του cloud CRM γίνεται εύκολα, επιτρέποντας την ταχεία και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται η παρουσία μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού τόσο για την εγκατάσταση όσο και τη συντήρηση του συστήματος, καθώς ο vendor διαχειρίζεται τα εργαλεία του CRM εξ αποστάσεως, επιτρέποντας στην ομάδα του ΙΤ να επικεντρώνεται σε πιο επικερδείς δραστηριότητες.

Απρόσκοπτη συνεργασία

Με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι λειτουργούν συχνά από απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο, το να έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες είναι κρίσιμο για αποτελεσματική συνεργασία και ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του cloud CRM είναι ότι οι πληροφορίες είναι πάντα διαθέσιμες, κάτι που αποδείχτηκε σωτήριο εν μέσω της πανδημίας. Στις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει μια σημαντική αλλαγή ή κάποια έκτακτη πώληση ενώ είστε εν κινήσει, ο εντοπισμός του τηλεφώνου μιας επαφής ή η μια αναθεωρημένη πρόταση ενώ είστε εκτός γραφείου κλπ. συνεπάγεται απρόσκοπτη πρόσβαση στο CRM που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Η μετάβαση στο cloud CRM είναι μια έξυπνη επιλογή, καθώς θα βοηθήσει την επιχείρηση να κάνει outsource την εργασία της σε έναν εξωτερικό συνεργάτη με συγκεκριμένο κόστος, αποφεύγοντας τη μεγάλη αρχική επένδυση χρημάτων στην υποδομή. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης μιας cloud λύσης είναι ότι θα αποδειχθεί μακροπρόθεσμα οικονομική. Όταν η λύση σας βρίσκεται στο cloud, εξαλείφονται οι δαπάνες που σχετίζονται με την αγορά του hardware και των servers, καθώς επίσης και της συντήρησης, της ασφάλειας και άλλων παραγόντων. Το cloud CRM συνήθως λειτουργεί με βάση το συνδρομητικό μοντέλο, το οποίο απαιτεί ελάχιστη αρχική επένδυση ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους των μη αναμενόμενων δαπανών.

Ασφάλεια

Δεδομένης της συχνότητας των κυβερνοεπιθέσεων, η ασφάλεια παραμένει μία από τις σημαντικότερες ανησυχίες της εποχής μας. Οι υπηρεσίες cloud προσφέρουν υψηλής ποιότητας ασφάλεια, χάρη στα εξελιγμένα χαρακτηριστικά προστασίας των ευαίσθητων πληροφοριών και της ασφάλειας δεδομένων της επιχείρησής σας. Τα πολλαπλά backups εξασφαλίζουν ότι μπορείτε να επαναφέρετε τα πολύτιμα δεδομένα σας σε περίπτωση προβλήματος. Το cloud CRM αναβαθμίζει την κρυπτογράφηση με αυτοματοποιημένες πολιτικές backup και ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάκτησης δεδομένων.

Εύκολη ενσωμάτωση

Το cloud CRM διαθέτει εργαλεία με χαρακτηριστικά που καθιστούν τη λύση συμβατή με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα και ανάγκες, ενισχύοντας τη συνολική συνεργασία και παραγωγικότητα της επιχείρησης.





Σχετικά Άρθρα