Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Κομβικός ο ρόλος του ERP στον μετά-Covid κόσμο



Κομβικός ο ρόλος του ERP στον μετά-Covid κόσμο

May 13, 2022


Cloud

Κάτι που τα πολλαπλά lockdowns ανέδειξαν σε ένα εργασιακό περιβάλλον που κυριαρχούσε η εξ αποστάσεως εργασία, είναι ότι τα συστήματα ERP αποτέλεσαν και θα συνεχίσουν, όπως όλα δείχνουν, να αποτελούν σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής πραγματικότητας και στην μετά την πανδημία εποχή.

Μπορεί οι περισσότεροι πλέον να έχουμε κουραστεί με την κατάσταση της πανδημίας και να θέλουμε να την αφήσουμε πίσω μας οριστικά, αλλά η αλήθεια είναι πως η «νέα κανονικότητα» είναι πλέον εδώ και έχει αφήσει το σημάδι της. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να προσαρμοστούν σε διαφορετικά σενάρια, αλλά αν κάτι έγινε προφανές είναι πως τα συστήματα ERP αποδείχτηκαν όχι μόνο απαραίτητα σε όλη τη διάρκεια αλλά και στη μετά-Covid επιχειρηματική πραγματικότητα.

Η συνεργασία, η αποτελεσματικότητα και τα εργαλεία οργάνωσης δεν είναι πλέον απλά επιθυμητά σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά απαραίτητα στοιχεία για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Η υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων και του cloud ERP βοηθάει στην αποφυγή του disruption και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, ακόμα και στην περίπτωση της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 53% των ΙΤ υπευθύνων θεωρεί ότι η επένδυση σε ένα σύστημα ERP αποτελεί τη Νούμερο 1 προτεραιότητά τους για το τρέχον έτος. Σε συνέχεια, υποστήριξαν ότι ένα ακόμα σημαντικό πρότζεκτ παραμένει η επένδυση στο Business Intelligence και τα Analytics. Το να αποκτήσουν μια λύση «ραμμένη» στα μέτρα των αναγκών τους, στην οποία τα χαρακτηριστικά αυτά συνδυάζονται και ενσωματώνονται με το σύστημα ERP, είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου η επιχείρηση να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά δεδομένα που εξυπηρετούν τους στόχους της όσον αφορά το reporting και τις επιδόσεις.
Το μέλλον των επιχειρήσεων που επιζητούν να εξελιχτούν βρίσκεται στο ευέλικτο, πραγματικού χρόνου reporting μέσω του ERP, συν τις έγκυρες αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από εργαλεία Business Intelligence.

Η σημασία του cloud

Αν πριν κάποιο καιρό οι αναλυτές μιλούσαν για το μέλλον του cloud, πλέον δεν πρόκειται για κάτι που επίκειται αλλά για αυτό που είναι ήδη εδώ, στο παρόν. Οι επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει ή θα αποφασίσουν να αλλάξουν τα on-premise συστήματα με cloud ERP θα επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και στις όποιες μελλοντικές δυσκολίες που θα απειλήσουν με disruption τις επιχειρηματικές τους διεργασίες.
Αυτό που μας έμαθαν τελικά τα lockdowns είναι πόσο σημαντική είναι μια λύση cloud ERP όσον αφορά τη διαχείριση των εξ αποστάσεως εργαζομένων και του τρόπου με τον οποίο εργάζονταν και συνεχίζουν να εργάζονται σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς τηλεργασίας που πιθανώς να συνεχιστεί σε ένα βαθμό και στο μέλλον.
Οι επιχειρήσεις που δεν βρίσκονται ακόμα στο cloud θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, προκειμένου να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό της μετά την πανδημία εποχής.





#Cloud ERP     #Digital Transformation     #ERP     #Soft1    

Σχετικά Άρθρα