Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  4 λόγοι για ενσωμάτωση ERP και e-commerce



4 λόγοι για ενσωμάτωση ERP και e-commerce

July 19, 2021


Business Software

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν πλατφόρμες e-commerce για την πώληση αγαθών. Εντούτοις, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το πώς θα βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες πωλήσεων και η λύση σε αυτό το ζητούμενο μπορεί να προέλθει από την ενσωμάτωση του ERP στην e-commerce πλατφόρμα τους. Ας δούμε 4 βασικά πλεονεκτήματα.

Βέλτιστη διαχείριση πελατών

Η βάση της σχέσης επιχείρησης και πελάτη βρίσκεται στο πώς η πρώτη θα βρει αποτελεσματικούς τρόπους να εξυπηρετήσει ταχύτερα και αποδοτικότερα τους πελάτες της. Η ενσωμάτωση ERP και eShop θα βοηθήσει πρακτικά στη real-time διαχείριση των δεδομένων των πελατών, κάτι που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση επαφών τόσο με τους ίδιους τους πελάτες όσο και τους προμηθευτές της επιχείρησης. Χάρη στον αυτοματισμό των ενεργειών, η επιχείρηση είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα πελατών, να δρομολογεί άμεσα παραδόσεις προϊόντων κ.ο.κ.

Βέλτιστη διαχείριση inventory

Σε κάθε επιχείρηση αλλά πολύ περισσότερο σε εκείνες που είναι στραμμένες στο e-commerce, το inventory αποτελεί κρίσιμη παράμετρο λειτουργίας. Η ενσωμάτωση ERP και e-commerce προσφέρει τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση του inventory, μιας και το σύστημα διασφαλίζει σε διαρκή βάση τη real-time ενημέρωση των τιμών των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστήματος, όσο και του διαθέσιμου στοκ. Επιπλέον, το ERP εγγυάται ότι οι παραγγελίες θα ολοκληρώνονται άμεσα χωρίς να «συσσωρεύονται», δημιουργώντας καθυστερήσεις.

Ενσωμάτωση accounting και invoicing

Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και η ενσωμάτωση θα σας επιτρέψει να αυτοματοποιήσετε δύο πολύ σημαντικές οικονομικές διεργασίες της επιχείρησης, όπως είναι το accounting και το invoicing. Όταν θα καταφτάσει η παραγγελία από τον πελάτη, το σύστημα θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία (η λογιστική διαχείριση κι η τιμολόγηση της παραγγελίας γίνονται αυτόματα) και με τον τρόπο αυτόν θα αποφευχθούν λάθη και καθυστερήσεις.

Μειωμένες δαπάνες και χρόνος

Ως γενική αποτίμηση, η ενσωμάτωση του ERP με το e-commerce βοηθάει στη μείωση λειτουργικών δαπανών καθώς και στο χρόνο διεκπεραίωσης εργασιών. Συγκεκριμένα, χάρη στην εξάλειψη των διπλών εισαγωγών δεδομένων, οι παραγγελίες ολοκληρώνονται ταχύτερα και χωρίς λάθη. Από την άλλη πλευρά, η αυτοματοποίηση των περισσότερων διαχειριστικών διεργασιών έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών.





#ecommerce     #ERP    

Σχετικά Άρθρα