Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Μετουσιώνοντας τη σωστή στρατηγική ERP, σε δράση



Μετουσιώνοντας τη σωστή στρατηγική ERP, σε δράση

June 2, 2017


Business Software

Είναι σίγουρο πως δεν θα χτίζατε ένα σπίτι χωρίς να έχετε πρώτα τα σχέδια στη διάθεσή σας. Προφανώς λοιπόν, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του ERP. Θα πρέπει να έχετε ένα πλάνο, μια στρατηγική, για να διασφαλίσετε την επιτυχή υλοποίησή του. Ας δούμε κάποια συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Ορθή πορεία «πλεύσης»

Κατά πρώτον, πρέπει να καθορίσετε τη συνολική στρατηγική σας, ώστε να βοηθήσετε την ομάδα σας να μη χαθεί σε μια πληθώρα επιλογών. Δεν πρόκειται να έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα, εφόσον δεν έχετε δώσει εξαρχής τη σωστή κατεύθυνση. Ίσως βοηθήσει η χρήση ενός οπτικού μέσου, για να σχεδιάσετε και να παρουσιάσετε τους εταιρικούς στόχους και τις προοπτικές, όπως αυτές μεταφράζονται σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αποφάσεις του ΙΤ.

«Καθαρή» στρατηγική ERP και ΙΤ

Εφόσον έχετε ξεκαθαρίσει τη συνολική πορεία της επιχείρησής σας, θα πρέπει να επεξηγήσετε περαιτέρω το πώς οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ΙΤ θα υποστηρίξουν τη στρατηγική αυτή. Για παράδειγμα, θα πρέπει να επιλέξετε μεταξύ cloud και on premise, βαθμό customization κ.α. Βέβαια, οι μεταβλητές αυτές θα πρέπει να καθοριστούν στο πλαίσιο της ευρύτερης εταιρικής στρατηγικής που έχετε θέσει.

 Εκτίμηση εναλλακτικών και επιλογών

Έχοντας πλέον μια γενική εκτίμηση της πορείας που θέλετε να ακολουθήσετε, θα πρέπει να αποφασίσετε για τις πιο εφικτές εναλλακτικές. Τα κριτήρια για να το κάνετε αυτό, είναι τα θετικά και τα αρνητικά της καθεμιάς, το TCO και η ανάλυση δαπάνης, καθώς και η ανάλυση του «πόσο καλά» υποστηρίζει η καθεμία τους ευρύτερους αντικειμενικούς στόχους της επιχείρησής σας. Στο στάδιο αυτό, είναι σημαντικό να μπορείτε να βασιστείτε στον πάροχο της λύσης, ώστε με τη βοήθειά του να επιλέξετε το κατάλληλο σύστημα, αποκλειστικά βάσει των αναγκών σας.

Καθορισμός roadmap 3-5 ετών

Θέστε ένα χρονικό όριο 3-5 ετών για την υλοποίηση της IT και ERP στρατηγικής σας. Επιπλέον, θα πρέπει να καθορίσετε τις λεπτομέρειες του roadmap, πόσο θα κοστίζει και ποια ακριβώς είναι τα προσδοκώμενα οφέλη για την επιχείρησή σας.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα