Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Πότε είναι η ώρα για να αποκτήσετε ERP;



Πότε είναι η ώρα για να αποκτήσετε ERP;

July 2, 2019


Business Software

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εκείνες, αλλά και ο κατάλληλος χρόνος για να προχωρήσετε στην επένδυση σε μια νέα λύση ERP; Όταν η επιχείρησή σας μεγαλώνει; Όταν ξεκινάτε νέες δραστηριότητες; Όταν προχωράτε σε εξαγορά ή έχετε εξαγοραστεί; Σε αυτές και κάποιες ακόμα περιπτώσεις που θα δούμε στη συνέχεια.

Η επιχείρηση επεκτείνεται

Στην περίπτωση που η υποδομή της επιχείρησής σας έχει φτάσει στα άκρα εξαιτίας της επέκτασης, έχει έρθει η στιγμή να σκεφτείτε την απόκτηση ενός νέου συστήματος ERP. Μία σωστά επιλεγμένη λύση ERP σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις λειτουργίες σε διάφορες πλατφόρμες και τοποθεσίες. Θα αυξήσει τη ροή και την ταχύτητα, επιτρέποντάς σας ακόμα καλύτερη λήψη αποφάσεων και ακόμα πιο ακριβείς, ενημερωμένες και ταχύτερες ρυθμίσεις.

Νέες προοπτικές ανάπτυξης

Στο ξεκίνημά της, κάθε νέα επιχείρηση χρειάζεται να σχεδιάσει την πιθανή της ανάπτυξη, και τα επεκτάσιμα συστήματα ERP επιτρέπουν, ιδίως στις SMEs, να παρακολουθούν τα trends, αλλά και όλα τα ζητήματα συμμόρφωσης που σχετίζονται με το επιχειρείν της. Μπορείτε αποτελεσματικά να διαχειριστείτε τις επιχειρησιακές διεργασίες (cash flow, inventory κλπ.) μέσω μιας πλατφόρμας ERP και να αναβαθμίσετε, εφόσον απαιτηθεί, σε ένα σύστημα ERP που εξορθολογίζει περισσότερες διεργασίες (CRM, analytics σε πραγματικό χρόνο κλπ.)

Περίπτωση εξαγοράς/συγχώνευσης

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ασύμβατα συστήματα ERP ή απηρχαιωμένα, δεδομένου πως οι δύο επιχειρήσεις ίσως έχουν διαφορετικά επιχειρησιακά μοντέλα που θα πρέπει να ενωθούν στρατηγικά. Το να αποφασίσετε ποιο από τα δύο συστήματα είναι το καλύτερο, απαιτεί να εξετάσετε όλες τις επιλογές.

Έλλειψη αυτοματισμού

Διεργασίες που δεν είναι επί του παρόντος αυτοματοποιημένες θα πρέπει να εξεταστούν, εφόσον πρέπει να μεταφερθούν σε ένα σύστημα ERP. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να τσεκάρετε για διπλότυπα ή λάθη, προτού μεταφέρετε όλα τα δεδομένα στην κεντρική βάση δεδομένων του νέου ERP. Και βέβαια, θα πρέπει να εξασφαλίσετε το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα σας, αλλά και ποια είναι τα πρόσθετα features που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.

Ακριβά συστήματα

Εφόσον αντιληφθείτε πως τα τρέχοντα συστήματά σας έχουν αποδειχθεί δαπανηρά, θα έχει έρθει η στιγμή οι λειτουργίες, οι εφαρμογές και οι διεργασίες σας να βελτιστοποιηθούν μέσω ενός συστήματος ERP. Μιας και διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία, θα μπορείτε να αναγνωρίσετε τις νέες ευκαιρίες και ακόμα περισσότερα.

Βελτιώνοντας την ασφάλεια

Τα συστήματα ERP θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε την επιχείρησή σας από κυβερνοεπιθέσεις που απειλούν τόσο την ασφάλεια, όσο και τη φήμη σας. Μιας και το ERP είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που ενσωματώνει όλα τα τμήματα και τα δεδομένα, η πρόσβαση σε αυτά και η διαχείρισή τους θα γίνεται απλούστερα, ενώ η ασφάλεια γενικότερα θα είναι ευκολότερη υπόθεση.

Οι λύσεις ERP προσφέρουν ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που επιτρέπει στο χρήστη επιλεκτική πρόσβαση, κρυπτογράφηση με password, καθώς και εύκολη παρακολούθηση από τον πάροχό σας. Το ίδιο ισχύει και για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, ιδίως στην περίπτωση της ασφάλειας δεδομένων και της εμπιστευτικότητας των δεδομένων των πελατών.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα