Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Πώς να μεταμορφώσετε την επιχείρησή σας με το ERP



Πώς να μεταμορφώσετε την επιχείρησή σας με το ERP

June 17, 2019


Business Software

Βρισκόμενες στις αρχές του έτους, κάποιες επιχειρήσεις αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά την ανανέωση ή την υλοποίηση μίας λύσης ERP. Εφόσον το σύστημα ERP που έχετε δεν είναι ενημερωμένο με όλες τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες –cloud, mobile ή ΑΙ δυνατότητες- ίσως έχει έρθει η ώρα να μετακινηθείτε σε ένα σύστημα ERP που είναι καλύτερα σχεδιασμένο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Ας δούμε κάποιους σημαντικούς λόγους.

Συνολική εποπτεία λειτουργιών

Δεν είναι απίθανη η περίπτωση κάποιοι πελάτες σας να επιθυμούν να αλλάξουν τις παραγγελίες τους, και δεδομένου πως δεν μπορείτε να πείτε εύκολα όχι σε κάποιον πελάτη, ίσως χρειαστεί να ανακαλύψετε τρόπους με τους οποίους θα κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να ανταποκριθείτε στις συμφωνηθείσες ημερομηνίες. Χάρη στο σύστημα ERP, οι αλλαγές που μπορεί να επιθυμούν οι πελάτες ίσως δεν είναι και τόσο «επώδυνες», αφού προσφέρει συνολική εικόνα για τη λειτουργία της επιχείρησής σας (πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών, σχεδιασμός, λογιστήριο, παραγωγή, διανομή, HR κα.). Όλα είναι ενσωματωμένα στο ERP και τα πολύτιμα δεδομένα είναι διαθέσιμα σε όλα τα επίπεδα, ενώ όλα τα τμήματα ενημερώνονται αυτόματα για τυχόν αλλαγές σε χρονοδιαγράμματα ή προϊόντα.

Βελτιωμένη εξυπηρέτηση με CRM

Συνήθως, τα συστήματα ERP συνοδεύονται και από κάποια εφαρμογή CRM. Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και προκειμένου οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανταγωνιστικές, θα πρέπει να προσελκύουν πελάτες που θα «επανέρχονται» τακτικά σε αυτές. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών θα μπορούν να επικοινωνούν με τους πελάτες τους ακόμα καλύτερα, βελτιώνοντας τις σχέσεις μαζί τους, χάρη στην ακριβέστερη πρόσβαση στις πληροφορίες και στο ιστορικό τους.

Ευκολία στο reporting

To ERP καθιστά ακόμα ευκολότερη και παραμετροποιήσιμη τη διαδικασία του reporting. Χάρη στις βελτιωμένες δυνατότητές του, η επιχείρησή σας θα μπορεί να ανταποκριθεί ευκολότερα στις περίπλοκες απαιτήσεις για δεδομένα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να τρέξουν τα δικά τους reports χωρίς να χρειάζονται βοήθεια του ΙΤ. Αυτό θα τους εξοικονομήσει χρόνο για να ασχοληθούν με άλλες παραγωγικές εργασίες και σημαντικά projects.

Ορθές πληροφορίες, καλύτερες αποφάσεις

Πρόκειται για ένα άμεσο αποτέλεσμα της υλοποίησης μιας λύσης ERP, δηλαδή η συστηματική και ομοιόμορφη ροή δεδομένων και πληροφοριών σε όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης. Αυτή η παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, συνεπάγεται και καλύτερες αποφάσεις, εξασφαλίζοντας πως όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα είναι πάντα ενημερωμένα και ακριβή.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Έχοντας επενδύσει σε λύσεις ERP, σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων βιώνει εντυπωσιακή ενίσχυση στην αποτελεσματικότητα και τη συνολική τους παραγωγικότητα. Ένα σύστημα ERP θα εξαλείψει τις επαναλήψεις στις διεργασίες και τις χειροκίνητες εργασίες, βελτιώνοντας συνολικά την παραγωγικότητα και εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, τόσο οι decision makers όσο και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επικεντρωθούν σε εκείνες τις διεργασίες που είναι ουσιαστικά επωφελείς.





#Digital     #ERP     #Transformation    

Σχετικά Άρθρα