Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Το ERP εκτοξεύει την παραγωγικότητα



Το ERP εκτοξεύει την παραγωγικότητα

April 24, 2019


Business Software

Η επιτυχία ή αποτυχία μιας επιχείρησης εξαρτάται και από τους εργαζομένους της, και το ίδιο προφανώς ισχύει και στην περίπτωση της υιοθέτησης μιας λύσης ERP, το οποίο είναι φτιαγμένο για να επιτελέσει μια πληθώρα εργασιών, διεργασιών και δραστηριοτήτων αποτελεσματικά. Πώς όμως ένα σύστημα ERP επηρεάζει την παραγωγικότητα των εργαζομένων;

Ταχύτητα

Λίγα είναι σημαντικότερα για τους τελικούς χρήστες από την ταχύτητα διεκπεραίωσης των καθημερινών τους εργασιών με το ERP. Εφόσον κάτι προάγει την ταχύτητα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα το χρησιμοποιήσουν. Η ταχύτητα όμως έχει να κάνει και με την πληροφορία, καθώς οι χρήστες επιθυμούν να έχουν τις σωστές πληροφορίες, όποτε θα τις χρειαστούν. Το ίδιο ισχύει και για τους power users που έχουν την απαίτηση να βλέπουν στην οθόνη τους όλα όσα χρειάζονται, δίχως χρονοτριβή.

Ευχρηστία

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι έμπειροι χρήστες έχουν απομνημονεύσει ακόμα και πόσες φορές θα πατήσουν το Enter για να μεταβούν στο επόμενο πεδίο, ξεπερνώντας κάποια πεδία που δεν έχουν σχέση με την εργασία τους. Πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη εργασία. Στην περίπτωση του ERP, η ευχρηστία είναι κάτι εγγενές στο σύστημα, μιας και ένα σημαντικό feature του είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης των οθονών. Για παράδειγμα, η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης των πεδίων με προεπιλεγμένες τιμές ή η πλήρης απομάκρυνσή τους από την οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταβούν στο επόμενο σχετικό πεδίο.

Βελτιωμένη επικοινωνία

Χάρη στα ενσωματωμένα εργαλεία reporting και τα workflow alerts, τα σύγχρονα συστήματα ERP θα εγγυηθούν την άμεση και ακριβή επικοινωνία όποτε προκύψουν προβλήματα και αλλάξουν οι προτεραιότητες. Το σύστημα θα ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους για τις αλλαγές, βοηθώντας τις εμπλεκόμενες ομάδες να συντονίσουν τα projects τους.

Βελτιωμένη εμπειρία εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι του σήμερα. έχουν συνηθίσει στον αυτοματισμό, οπότε η ύπαρξη ενός σύγχρονου συστήματος ERP θα βοηθήσει τόσο αυτούς όσο και την επιχείρησή σας, δημιουργώντας ένα φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας. Στη λογική αυτή, θα μπορέσετε αφενός να κερδίσετε το loyalty τους και αφετέρου να προσελκύσετε την «αφρόκρεμα» του σύγχρονου εργατικού δυναμικού, όποτε τους χρειαστείτε.

Υποστήριξη ταχύτατων αποφάσεων

Χωρίς την παρουσία του ERP, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αρκεστούν σε υποθέσεις ή ελλιπή στοιχεία για να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Αυτό είναι τελικά χρονοβόρο, ενώ μπορεί να έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταναλώνουν πολύτιμο χρόνο στη δημιουργία και συμπλήρωση spreadsheets, τα οποία υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με το ERP που προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο με λίγα μόνο κλικ. Το αποτέλεσμα αντανακλάται και στις αποφάσεις που λαμβάνονται, στον χρόνο που χάνεται και εν τέλει, στην κερδοφορία της επιχείρησης.





#ERP     #productivity    

Σχετικά Άρθρα