Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Επιτυχημένη υλοποίηση ERP χωρίς προβλήματα



Επιτυχημένη υλοποίηση ERP χωρίς προβλήματα

March 1, 2019


Business Software

Η υλοποίηση ενός πολύπλοκου συστήματος όπως το ERP, δεν είναι απλή υπόθεση. Προκειμένου να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αποφύγουν οποιαδήποτε προβλήματα, παραθέτουμε κάποια σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποίηση του ERP.

Πλήρης έλεγχος

Είναι σημαντικό για την επιχείρηση να έχει τον πλήρη έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίησης. Ο έλεγχος σε όλα τα στάδια της λήψης αποφάσεων, του καθορισμού του χρονοδιαγράμματος και του budget, αλλά και της μεθοδολογίας της υλοποίησης είναι ζωτικής σημασίας. Η αποτυχία ελέγχου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πετύχετε πολύ λιγότερα από όσα θα περιμένατε από τη λύση ERP σας, τουτέστιν προβλήματα επικοινωνίας, καθυστερήσεις, αναποτελεσματική υποστήριξη και υπέρβαση του budget.

Πρόσβαση και διαθεσιμότητα δεδομένων

Αφότου υλοποιήσετε τη λύση ERP, οι χρήστες του συστήματος θα έχουν πρόσβαση στα ενοποιημένα δεδομένα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει μια καλοσχεδιασμένη ταξινόμηση δεδομένων, φιλτράρισμα, χαρτογράφηση και μετάβαση που θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη προσβασιμότητα των δεδομένων για τις επιθυμητές λειτουργίες. Εφόσον αυτό δεν γίνει ορθά, μπορεί να προκύψει λανθασμένη ταξινόμηση ευαίσθητων δεδομένων, λανθασμένη ανάλυση και φιλτράρισμα δεδομένων κοκ.

Συμμόρφωση με τους κανονισμούς

Μέρος της επιτυχίας της υλοποίησης του ERP είναι η συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα. Πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς αποκλείεται η διαρροή δεδομένων, υλοποιείται αποτελεσματική cyber ασφάλειας και αξιοποιούνται πλήρως τα πλεονεκτήματα του ERP, ενώ παράλληλα αυτοματοποιείται ο έλεγχος πρόσβασης και δικαιωμάτων σε ευαίσθητες πληροφορίες και αποφεύγονται conflicts σε επιχειρησιακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις θα βοηθήσει στη νομιμοποίηση των επιχειρησιακών πρακτικών σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου.

Τεχνολογική υποδομή

Αν η επιχείρησή σας διαθέτει απαρχαιωμένο εξοπλισμό, μην περιμένετε να λειτουργήσει σωστά μια λύση που τεχνολογικά βρίσκεται στην αιχμή. Το ERP είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, κάτι που συνεπάγεται την αντίστοιχη υποδομή. Αυτό σημαίνει πως το software και το hardware που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να είναι ενημερωμένο και αναβαθμισμένο σύμφωνα με τη δυναμική της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, οι λύσεις, τα δίκτυα, τα συστήματα εν γένει, θα πρέπει να μπορούν να προστατεύσουν την επιχείρησή σας από εισβολές, ιούς, malwares και άλλη επικίνδυνη τεχνολογία που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα απογοητευτικές επιδόσεις, ασαφή αναγνώριση interfaces και συστημάτων third party και λάθη δεδομένων.

Η σημασία της υποστήριξης

Κανένα σύστημα από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει τις μακροχρόνιες ανάγκες μιας επιχείρησης, εφόσον δεν ανανεώνεται και δεν αναβαθμίζεται. Ανάλογα με τις ανάγκες, ο κύκλος ζωής του συστήματος είναι συγκεκριμένος, οπότε η αναβάθμιση ή αντικατάσταση της λύσης αποτελεί μονόδρομο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης από έναν πάροχο που γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις σας, θα οδηγήσει την επιχείρησή σας στο επόμενο στάδιο.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα