Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει το επιχειρείν



Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει το επιχειρείν

June 3, 2021


Business Software

Όταν μιλάμε για ψηφιακό μετασχηματισμό ή αλλιώς digital transformation (DT), αυτό που εννοούμε είναι η μεταμόρφωση του business. Με λίγα λόγια, αναφερόμαστε στη διαδικασία χρήσης και αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών για τη δημιουργία ενός ψηφιακού business μοντέλου. Το customer experience, τα augmented analytics, η αποτελεσματικότητα και η ευελιξία είναι κάποιοι παράγοντες που καθιστούν το DT εξαιρετικά σημαντικό για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Βελτιωμένο Customer Experience

Στην εποχή της πανδημίας, η εμπειρία του πελάτη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Όχι μόνο αναμένει άμεση παράδοση προϊόντων, αλλά επιπλέον επιθυμεί επαφή με εκπροσώπους εταιρειών που έχουν τεχνογνωσία και είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτά, χρειάζονται αξιόπιστα και σε βάθος insights, τα οποία μπορείτε να επιτύχετε με τη χρήση ενός συστήματος ERP.

Σε συνδυασμό με τη σωστή στρατηγική διαχείρισης δεδομένων, τα σύγχρονα ERP συστήματα παρέχουν εντυπωσιακό όγκο λεπτομερειών για κάθε πτυχή της αγοραστικής συμπεριφοράς. Εφόσον η επιχείρηση εκμεταλλεύεται τα insights που παρέχουν τα δομημένα και αδόμητα δεδομένα, θα μπορεί να προσφέρει περισσότερο προσωποποιημένο και ευέλικτο customer experience.

Augmented Analytics

Με τους ρυθμούς που οι ψηφιακές τεχνολογίες συνεχίζουν να εξελίσσονται, το πεδίο των analytics αλλάζει ταχύτατα. Για παράδειγμα, πολλές ψηφιακές τεχνολογίες συνδυάζουν παραδοσιακού τύπου reporting και analytics με τη χρήση machine learning. Βασικό πλεονέκτημα των augmented analytics είναι η ευχρηστία τους, με την έννοια ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός για τη χρήση τους. Ακόμα ένα πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι σε θέση να αποδώσουν οπτικοποιήσεις δεδομένων, χρησιμοποιώντας δυνατότητες δημιουργίας φυσικής γλώσσας. Αυτό καθιστά τις πλατφόρμες περισσότερο προσβάσιμες στους χρήστες ανεξαρτήτως εξειδίκευσης.

Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα

Ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που οι επιχειρησιακές λειτουργίες σας είναι οι ιδανικές, και πάλι θα επιθυμείτε να γίνετε ακόμα πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός περιλαμβάνει αυτοματισμό, data integration και βελτίωση διεργασιών, τα οποία αναβαθμίζουν την επιχειρησιακή λειτουργία και επιτρέπουν την εξυπνότερη εργασία. Πολλά συστήματα ERP είναι σχεδιασμένα με προκαθορισμένες βέλτιστες πρακτικές προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι μη αυτοματοποιημένες εργασίες και τα περιθώρια λάθους.

Αυξημένη ευελιξία

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις οφείλουν να είναι ευέλικτες προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις που προκύπτουν. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις αλλαγές και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργείται και μια αντίστοιχη κουλτούρα βελτίωσης με μακροπρόθεσμα οφέλη.

Την ίδια στιγμή, ο ψηφιακός μετασχηματισμός εκπαιδεύει τους εργαζομένους, αναβαθμίζοντας τις ικανότητές τους. Σε βάθος χρόνου, αυτό αποτελεί επένδυση για την επιχείρηση, μιας και τους προετοιμάζει προκειμένου να χρησιμοποιήσουν ακόμα περισσότερη νέα τεχνολογία, την οποία η επιχείρηση θα εκμεταλλευτεί στο άμεσο μέλλον.





Σχετικά Άρθρα