Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud ERP και η αλματώδης ανάπτυξή του



Το cloud ERP και η αλματώδης ανάπτυξή του

April 24, 2019


Cloud

Τα παγκόσμια έσοδα του cloud ERP αναμένεται να ξεπεράσουν τα 28 δις δολάρια το 2022 (έναντι $17,6 δις το 2016). Αυτός ο αριθμός αποτελεί απάντηση στις όποιες ανησυχίες σχετικά με τα οφέλη της μετακίνησης σε cloud-based συστήματα όπως είναι οι SaaS λύσεις. Πλέον, τα οφέλη του cloud έχουν γίνει παραπάνω από ξεκάθαρα για τις επιχειρήσεις.

Βασικός λόγος για την τάση αυτή είναι προφανώς τα οικονομικά οφέλη από ένα cloudbased σύστημα. Η λογική είναι πως απελευθερώνονται πόροι, οπότε το προσωπικό του ΙΤ της επιχείρησης μπορεί να ασχοληθεί με πιο στρατηγικά projects, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται το ελάχιστο δυνατό hardware για τη λειτουργία του συστήματος.

Ακόμα περισσότερο, η επιχείρηση δεν χρειάζεται να βασιστεί σε πολυάριθμους on-premises servers, ενώ μάλιστα προκύπτει και το επιπλέον πλεονέκτημα του μειωμένου χώρου προς ενοικίαση. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ακόμα πιο εξορθολογισμένη στρατηγική recovery, μιας και δεν θα υπάρχει εξάρτηση από παραδοσιακού τύπου μεθόδους backups.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που μετακινούν το ERP τους στο cloud, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα επίπεδο διαθέσιμων δεδομένων και ανάλυσης που τους έλειπε μέχρι πρότινος. Έτσι, όχι μόνο τα δεδομένα θα είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή όπου υπάρχει σύνδεση στο Internet, αλλά επιπρόσθετα το cloud περιβάλλον υποστηρίζει καινοτομίες όπως το machine learning και η ΑΙ. Ας σκεφτούμε απλά το άνευ προηγουμένου επίπεδο του Business Intelligence που θα είναι διαθέσιμο πλέον στους decision makers.

Η επιχειρούμενη μετάβαση στο cloud περιβάλλον προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για την αναθεώρηση και βελτιστοποίηση των υφιστάμενων business διεργασιών. Όταν η λύση ERP που θα αποκτήσει η επιχείρηση, προέρχεται από αξιόπιστο vendor, αυτό συνεπάγεται πως ενσωματώνει τις πλέον ενδεδειγμένες πρακτικές. Είναι επομένως καλή ευκαιρία για την επιχείρηση να αναθεωρήσει όλες τις legacy προσεγγίσεις, προκειμένου αυτές να γίνουν πιο ευέλικτες στα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων.

Και βέβαια, εφόσον οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά -και μη- οφέλη από τις cloud επενδύσεις τους, οι decision makers θα σπεύσουν να υιοθετήσουν τις λύσεις αυτές ως κάτι φυσιολογικό. Ουσιαστικά, το σύνολο του ERP μπορεί να ξεκινήσει στο cloud και σταδιακά, να έρθει στα μέτρα των συγκεκριμένων αναγκών της επιχείρησης. Φυσικά, προκειμένου οι δυνατότητες να γίνουν πράξη, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι διατεθειμένη να αγκαλιάσει την αλλαγή και να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινήσει στο cloud όλες τις λειτουργίες της και, προφανώς, το ERP της. Αφότου το πράξει αυτό, οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι κυριολεκτικά απεριόριστες.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα