Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Τα προβλήματα της επιχείρησης λύνονται με cloud ERP



Τα προβλήματα της επιχείρησης λύνονται με cloud ERP

August 1, 2018


Cloud

Τα καθημερινά προβλήματα μιας επιχείρησης είναι δεδομένα και το να χάσετε το focus, έστω και για λίγη ώρα, μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Οι ικανοί επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τις προκλήσεις, αναζητώντας τρόπους να βελτιώσουν τις πρακτικές τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, το cloud ERP μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλά.

Ασφάλεια δεδομένων

Ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριοποίησης, η ασφάλεια των δεδομένων μιας επιχείρησης θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το cloud ERP θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κρατήσουν ασφαλή τα προσωπικά τους δεδομένα. Μπορεί ακόμα αρκετοί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά μια cloudbased πλατφόρμα είναι σαφώς πιο ασφαλής από τον τοπικό server.

Ο έμπιστος provider της λύσης cloud ERP θα γνωρίζει πως τα δεδομένα του πελάτη του είναι σημαντικά για την επιβίωση της επιχείρησης. Και για το σκοπό αυτό, θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να παρέχει ακόμα πιο ασφαλείς υπηρεσίες σε σχέση με εκείνες του onpremise. Δεδομένου μάλιστα πως ο πάροχός σας, έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία και εξειδίκευση στο προϊόν που αποτελεί το αντικείμενό του, θα μπορεί να κάνει πραγματικά καλή δουλειά για την προστασία του πελάτη.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του cloud ERP είναι πως επιτρέπει στα laptops και άλλες συσκευές να αποσυνδεθούν από το δίκτυο, εφόσον έχουν κλαπεί ή εκτεθεί σε κίνδυνο καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Η cloud συνδεσιμότητα συνεπάγεται πως όλες οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες απομακρυσμένα από τις συσκευές, οπότε κόβοντας την πρόσβαση, απλά μετατρέπονται σε απλούς, άσχετους με την επιχείρηση, υπολογιστές.

Πρόβλεψη τάσεων

Το cloud ERP επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν όλα τα τμήματα και τα δεδομένα σε μία ενοποιημένη πλατφόρμα, προσβάσιμη από το σύνολο των εργαζομένων που διαθέτουν μια σύνδεση internet. Το χαρακτηριστικό αυτό προσφέρει κάποια βασικά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα την άνευ προηγουμένου συλλογή και ανάλυση δεδομένων. Η συγκέντρωση στατιστικών δεδομένων ακριβείας, σε πραγματικό χρόνο, για τους key performance indicators (KPI) δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο γίνεται πιο απλός ο εντοπισμός λαθών, αλλά αυτή η δυνατότητα βοηθάει σημαντικά στην αναγνώριση των μελλοντικών τάσεων. Αυτά τα πρόσθετα insights θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αναπροσαρμοστούν στις αλλαγές που αναπόφευκτα θα προκύψουν στο διεθνές ή τοπικό περιβάλλον.

Αυτοματισμός για αποφυγή λαθών

Το cloud ERP θα βοηθήσει την επιχείρηση αυτοματοποιώντας κάποιες εργασίες, σε θέματα όπως η μισθοδοσία και το accounting. Η επιχείρηση θα ωφεληθεί σημαντικά από τον αυτοματισμό των διεργασιών αυτών, μιας και μπορεί να χρειαστεί να προσλάβει λιγότερους εργαζομένους. Ένα ακόμα σημαντικό παρεπόμενο θα είναι πως θα περιοριστούν τα λάθη, κάτι που συνήθως στοιχίζει στις επιχειρήσεις χρήματα. Και βέβαια, το cloud ERP θα ενημερώνεται αυτόματα, οπότε θα συμμορφώνεται και πιο εύκολα στους πρόσφατους κανονισμούς.

Επέκταση ανάλογα με τις ανάγκες

Η ικανότητα ευέλικτης επέκτασης θα εξοικονομήσει στις επιχειρήσεις πολλά χρήματα, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται στις αλλαγές του κλάδου. Το cloud ERP προσφέρει τη δυνατότητα αυτή, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να πληρώνουν αποκλειστικά για υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Αφού λοιπόν οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να επενδύσουν εξαρχής σε εξοπλισμό, δεν θα δαπανήσουν παρά μόνο όσα χρήματα είναι απαραίτητο. Η συγκεκριμένη ευελιξία είναι εξαιρετικά σημαντική για επιχειρήσεις που είναι εποχικές, ενώ βέβαια επιτρέπει τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικών και επικερδών επιχειρηματικών μοντέλων.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα