Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  H AI και η μετεξέλιξη του ERP



H AI και η μετεξέλιξη του ERP

April 11, 2019


Business Software

Η αποτελεσματική χρήση των δεδομένων μιας επιχείρησης θα της προσφέρει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο μέλλον, αλλά προκειμένου να γίνει αυτό, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ΑΙ.

 

Είναι ήδη δεδομένη η συνεργασία της ΑΙ με το ERP, ιδίως στην περίπτωση των chatbots και των ψηφιακών βοηθών (όπως η EVA του Soft1 Cloud ERP Series 5), εργαλεία τα οποία μπορεί να φέρουν τον αυτοματισμό στο χώρο εργασίας και να αναβαθμίσουν την παραγωγικότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι πως το προσωπικό στην επιχείρηση θα επικεντρωθεί κυρίως στις δραστηριότητες εκείνες που θα προσθέσουν αξία. Ο βασικός στόχος των εργαλείων ΑΙ είναι να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να πάρουν μεγαλύτερη αξία από τα assets τους, ενώ παράλληλα και οι άνθρωποι παραμένουν σημαντικός παράγοντας επιτυχίας.

 

Για να γίνουν αυτά πράξη όμως, οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στις ήδη υπάρχουσες διεργασίες του ERP να εμποδίσουν την υλοποίηση του ΑΙ. Το ERP συνεπάγεται δεδομένα με δομή και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τροφοδοτήσουν τα δεδομένα αυτά σε εργαλεία ΑΙ που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν κατάλληλα. Με τη σειρά τους, τα εργαλεία αυτά θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα, προκειμένου να στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, οι ψηφιακοί βοηθοί και τα chatbots έχουν ήδη τη δυνατότητα να προσθέσουν αξία στο HR, στην αναζήτηση συνεργατών και να ωφελήσουν σε άλλες διεργασίες της επιχείρησης. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν με τις λειτουργίες των timetables, αλλά και σε χαρακτηριστικά όπως το reporting εξόδων.

 

Το ίδιο ισχύει και για άλλους τομείς όπως η εμπειρία χρήσης (UX), στην οποία η ΑΙ θα συνεισφέρει με καινοτομίες όπως το φωνητικό interface, κάτι που μπορεί να κυριαρχήσει στα επόμενα χρόνια. Η καινοτομία αυτή θα ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ εργαζομένων και συστημάτων ERP, χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα ανάγκη για την εκπαίδευση προσωπικού σε διαφορετικές πλατφόρμες.

 

Ας δούμε περιληπτικά κάποια σημεία ενδιαφέροντος:

– Η AI θα υποστηρίζει μια σειρά διεργασιών σε όλη την έκταση του ERP από την προμήθεια, ως και την end user εμπειρία του πελάτη τής επιχείρησης.

Η ενσωμάτωση των διεργασιών σε μια πλατφόρμα ERP θα αποδειχθεί κρίσιμη, εφόσον οι επιχειρήσεις επιθυμούν αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας ERP στο μέλλον. Βασικό κλειδί της επιτυχίας είναι ο βαθμός εξορθολογισμού που μπορεί να επιτύχει μια επιχείρηση με τη χρήση του ERP. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με το ERP, ώστε να μπορούν ελεύθερα να επικεντρωθούν στις εργασίες που φέρνουν κέρδος.

– Τέλος, το ERP και η AI θα πρέπει να επικεντρωθούν ακόμα περισσότερο στον ανθρώπινο παράγοντα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές ERP.





#AI     #ERP    

Σχετικά Άρθρα