Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Αυτές είναι οι σύγχρονες τάσεις του Enterprise Mobility



Αυτές είναι οι σύγχρονες τάσεις του Enterprise Mobility

February 5, 2019


Mobility

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έφεραν επανάσταση στη χρήση της mobile τεχνολογίας και του Internet, οδηγώντας τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την πρακτική του mobility. Εκείνες που το έχουν ήδη κάνει, όχι μόνο έχουν προσελκύσει περισσότερους πελάτες, αλλά ταυτόχρονα έχουν παρατηρήσει και εντυπωσιακή αύξηση στην παραγωγικότητα των εργαζομένων. Ας δούμε λοιπόν κάποια από τα πλέον σύγχρονα και επερχόμενα trends στο Enterprise Mobility (ΕΜ).

Τεχνητή νοημοσύνη

Η ΑΙ έχει «διαποτίσει» με τη δυναμική της σύγχρονες τεχνολογίες, με το machine learning να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ακόμα βέβαια, η πλειονότητα των επιχειρήσεων καθυστερεί στο θέμα της αυτοματοποίησης και παραγνωρίζει τη σημασία του ΑΙ στις επιχειρησιακές διεργασίες. Από την άλλη πλευρά, εντός του έτους, οι περισσότερες επιχειρήσεις φαίνεται πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα εκμεταλλευτούν την ισχύ του ΑΙ, δεδομένου πως οι ψηφιακοί βοηθοί όπως η EVA του Soft1 Series 5 ERP αποτελούν σαφείς ενδείξεις της παρουσίας του ΑΙ.

Αυξημένη υιοθέτηση του BYOD

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν την τάση αυτή, είτε πρόκειται για χρήση laptop, tablet ή smartphone. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι ακόμα μικρότερο κόστος για την αγορά συσκευών για το γραφείο. Από την άλλη πλευρά, προκειμένου να μην προκύψουν θέματα ασφαλείας, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβλέψει ώστε οι συσκευές των εργαζομένων να διαθέτουν την enterprise έκδοση των απαιτούμενων εφαρμογών.

Χρήση cross-platform εφαρμογών

Η λογική του BYOD σχετίζεται με την ανάπτυξη των crossplatform apps. Δεδομένου πως κάποιες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Android συσκευές, ενώ άλλες χρησιμοποιούν iOS, θα παραστεί ανάγκη να αναπτύξουν cross-platform εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις δύο πλατφόρμες. Προφανώς, το κόστος της ανάπτυξης και της συντήρησής τους, θα επιβαρύνει την επιχείρηση.

Μετακίνηση στο cloud

Η ανάγκη χρήσης του cloud για αποθήκευση έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αποθηκεύσουν ποικιλία διαφορετικών δεδομένων που σχετίζονται με τους πελάτες, την εργασία τους, τους εργαζομένους κοκ. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για αποθήκευση δεδομένων, η αποθήκευση στο cloud αναδεικνύεται στη βέλτιστη επιλογή. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της χρήσης του cloud είναι πως προσφέρει πρόσβαση από παντού, μέσω μιας απλής σύνδεσης στο Internet.

Πολυεπίπεδη ασφάλεια

Μιας και το ΕΜ και το BYOD συνεπάγονται πως οι εργαζόμενοι θα φέρουν τις προσωπικές τους συσκευές στην επιχείρηση, η παραβίαση των μέτρων ασφαλείας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους γι’ αυτήν. Η διατήρηση του υψηλού επιπέδου ασφαλείας με τη χρήση ενός πολυεπίπεδου μοντέλου αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές – όσο μεγαλύτερη η ασφάλεια τόσο πιο ασφαλή και τα δεδομένα, μιας και η πολυεπίπεδη ασφάλεια δεν μπορεί να παραβιαστεί εύκολα. Τα δεδομένα της επιχείρησης είναι το πλέον πολύτιμο asset της και η προστασία τους αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευθύνες της.





#enterprise     #mobility     #trends    

Σχετικά Άρθρα