Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Το cloud ERP γίνεται mainstream!



Το cloud ERP γίνεται mainstream!

December 12, 2018


Cloud

Το ERP υλοποιείται συνήθως με δύο τρόπους: on-premise και cloud. Υπάρχει επίσης και το λεγόμενο hybrid μοντέλο που συμπεριλαμβάνει επιμέρους δυνατότητες των δύο σε ένα. Πρόσφατα πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μαζική παγκόσμια μετακίνηση στο cloud ERP, κάτι που δεν είναι τυχαίο και αξίζει να το αναλύσουμε.

Δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότερες έρευνες αναφέρουν πως η παγκόσμια αγορά cloud ERP αναπτύσσεται ραγδαία. Ειδικότερα, οι αναλυτές αναμένουν πως η αγορά αυτή θα εξελιχθεί περαιτέρω, με τις εκτιμήσεις να ποικίλουν μεταξύ 25 και 30 δις δολαρίων για τα επόμενα 4 με 5 χρόνια.

Αν και το cloud computing έχει παρουσία εδώ και κάποιον καιρό, οι επιχειρήσεις πολύ πρόσφατα έχουν ξεκινήσει να προσαρμόζουν τη νοοτροπία και την προσέγγισή τους στο θέμα αυτό. Κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια, οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει μια ευρεία υιοθέτηση του ERP στο cloud, αφού οι cloudbased εφαρμογές σταδιακά αντικαθιστούν τα onpremise συστήματα σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών διεργασιών.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη μεταφέρει και άλλες σημαντικές εφαρμογές, όπως είναι τα CRΜ και Human Resources Management (HRM) στο cloud, είναι πολύ λογικό πως θα ακολουθήσουν οι λύσεις ERP, προκειμένου να διασφαλίσουν την ελάχιστη δυνατή καθυστέρηση μεταξύ των εφαρμογών και της βελτίωσης των analytics και του reporting. Μπορεί ακόμα να υπάρχει κάποιο νόημα για τις επιχειρήσεις να αφήσουν συγκεκριμένες εφαρμογές on-premise (για λόγους κόστους, συμμόρφωσης ή συνήθειας), από την άλλη είναι ακόμα πιο λογική η μετακίνηση των web εφαρμογών στο cloud.

Τελικά, αυτό που καθιστά τόσο σημαντική την υιοθέτηση του cloud ERP είναι το γεγονός πως οι business leaders αντιλαμβάνονται πως η μεταμόρφωση των διεργασιών αποτελεί ένα μικρό τίμημα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως το επιχειρηματικό τους μοντέλο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο απαιτεί η δυναμική της αγοράς. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επιχειρησιακή ευελιξία, η οικονομική αποτελεσματικότητα και η σύγχρονη τεχνολογία ξεπερνούν κατά πολύ τους όποιους αρχικούς ενδοιασμούς για τη μετάβαση από τα legacy συστήματα.

Σε τελική ανάλυση, οι cloudbased λύσεις ERP έχουν αποδειχθεί πως πλεονεκτούν από τις onpremise σε τόσα πολλά θέματα όπως η επεκτασιμότητα, οι αναβαθμίσεις και η εξοικονόμηση χρημάτων. Αν σε αυτά προσθέσουμε το βελτιωμένο user experience, τις ομαλές αναβαθμίσεις και χαρακτηριστικά όπως η mobile συμβατότητα, οι cloud-based ERP υλοποιήσεις φαίνεται πως έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τις on-premise λύσεις για τα καλά.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα