Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Πώς οι τάσεις των social media επηρεάζουν το ERP;



Πώς οι τάσεις των social media επηρεάζουν το ERP;

September 26, 2017


Trends & Views

Είναι κάτι γνωστό και δεδομένο στους χρήστες του ERP πως οι λύσεις αυτές ενσωματώνουν τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης, από το σχεδιασμό προϊόντων και την υλοποίησή τους, ως τις πωλήσεις και το marketing. Πολλές από τις εφαρμογές που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ERP, όπως το ΗR και το CRM, συνδέονται με social media εφαρμογές, έστω και έμμεσα (για παράδειγμα, το LinkedIn και το Facebook).

Πρόκειται περί θετικής εξέλιξης, και είναι πολύ λογικό για τα συστήματα ERP να συνεχίζουν να ενσωματώνουν social media addons. Το 84% των marketers πιστεύουν πως τα social media είναι σημαντικά για τις επιχειρήσεις, και η τάση αυτή φαίνεται πως θα ισχυροποιείται συν τω χρόνω.

Ποια τα οφέλη;

Ένας από τους βασικούς λόγους για την ενσωμάτωση των social media είναι τα πλεονεκτήματα που φέρνουν στην επιχείρηση. Κάποια από τα βασικότερα είναι τα εξής:

  • Συγκεντρώνουν πληροφορίες για πιθανούς και υπάρχοντες πελάτες, εξατομικευμένα.
  • Συλλέγουν δεδομένα από τα κοινωνικά δίκτυα για την επιχείρηση.
  • Ερευνούν τι κάνουν οι άλλες επιχειρήσεις.
  • Βελτιώνουν την επικοινωνία, τόσο εντός της επιχείρησης όσο και με τους πελάτες.
  • Συγκεντρώνουν πληροφορίες για το τι λέγεται σχετικά με την επιχείρηση και τα προϊόντα της.

Τελικά, η επιτυχία των social media δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί, καθώς οι έρευνες δείχνουν πως η διείσδυσή τους στο σύγχρονο marketing είναι εξαιρετικά υψηλή. Είναι, επομένως, πολύ λογικό για τα συστήματα ERP να προσθέτουν εργαλεία social media στα μενού εφαρμογών τους.

Εδώ και χρόνια, τα social media -σε όλες τις μορφές τους- έχουν αποδειχθεί επιδραστικά για τις λύσεις ERP. Το email, το instant messaging και τα discussion forums έχουν εδώ και καιρό ενσωματωθεί, μερικώς τουλάχιστον, στο ERP. Ως εκ τούτου, δεν κάνει εντύπωση πλέον πως τα βασικά social media apps της εποχής μας, όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn, χρησιμοποιούνται ευρέως στο ERP.

Επομένως, το κλειδί για να κάνετε αυτό το trend να δουλέψει για την επιχείρησή σας, είναι να ενσωματώσετε επιτυχημένα τις σύνθετες και αυστηρά δομημένες λύσεις όπως το ERP με τις πιο χαλαρά δομημένες social media εφαρμογές. Πρόκειται ουσιαστικά για την ενστάλαξη της σωστής στρατηγικής και νοοτροπίας που θα βάλει τις ενδεδειγμένες πληροφορίες στα «χέρια» των εργαζομένων της επιχείρησης, με αποτέλεσμα ακόμα ποιοτικότερο lead generation και συνακόλουθα ακόμα περισσότερες πωλήσεις -αρκεί βέβαια να γίνει μεθοδικά και με επίγνωση των πλεονεκτημάτων και των προκλήσεων.





#ERP     #Future trends     #Social Media    

Σχετικά Άρθρα