Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Το e-commerce και οι προοπτικές του το νέο έτος



Το e-commerce και οι προοπτικές του το νέο έτος

February 6, 2023


Trends & Views

Το 2020 τα έσοδα από το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο υπολογιζόταν σε 425 δις δολάρια. Οι προβλέψεις λένε ότι τα έσοδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, φτάνοντας τα 569 δις το 2025. Εάν η επιχείρησή σας δεν έχει εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που προσφέρει το e-commerce καλό θα είναι να αναθεωρήσει, καθώς οι προοπτικές που ανοίγονται εντός του 2023 είναι εξαιρετικές, όπως αποδεικνύουν και τα ακόλουθα trends.

Ο ρόλος του omnichannel

Στις μέρες μας η πρακτική των αγορών omnichannel είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Το 56% των ανθρώπων που έκαναν αγορές από κατάστημα χρησιμοποίησαν τα smartphone τους για να αναζητήσουν προϊόντα ή να κάνουν έρευνα προϊόντων ενώ ήταν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θέλουν να μπορούν να κάνουν την έρευνά τους στο Internet, ακόμα κι αν βρίσκονται ήδη στο κατάστημα και εξετάζουν ένα προϊόν.
Στη λογική αυτή είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί συνεπές customer experience σε όλα τα σημεία touchpoints στο omnichannel retail. Αυτά τα touchpoints μπορεί να περιλαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, διαδικτυακές επισκέψεις, αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου και αλληλεπιδράσεις στο κατάστημα. Πριν πραγματοποιήσει μια αγορά, ένας πελάτης μπορεί να έρθει σε επαφή με το brand μέσω οποιουδήποτε ή όλων αυτών των καναλιών, οπότε η εμπειρία του θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη.

Mobile commerce

Οι τεχνολογίες εξελίσσονται κι αυτό συνεπάγεται αύξηση του mobile commerce. Υπάρχουν σήμερα 7,26 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων τόσο των smart όσο και των συμβατικών. Αυτό σημαίνει ότι το 91% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, οι προβλέψεις είναι ότι έως το 2026 οι χρήστες κινητών συσκευών θα αυξηθούν στα 7,516 δισεκατομμύρια. Όσον αφορά τους e-commerce retailers, αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μέσω των mobile συσκευών τους, προκρίνοντας το mobile commerce ως κανάλι αγορών.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις mobile commerce προβλέπεται να φτάσουν σχεδόν τα 4,5 τρισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024, παρέχοντας περίπου το 69,9% του συνόλου των πωλήσεων e-commerce. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι το site σας είναι βελτιστοποιημένο για προβολή από κινητά, δεδομένου ότι περισσότερο από το ήμισυ της κίνησης στο Internet γίνεται σε κινητές συσκευές.

Social commerce

Κάθε χρόνο η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται. Το 59% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιεί πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προβλέφθηκε ότι οι πλατφόρμες θα αποφέρουν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ έως το 2022 σε παγκόσμιες πωλήσεις και έως το 2026 θα αυξηθούν κατά 2,9 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης του social commerce είναι το Instagram, το Facebook, το TikTok, το Pinterest, το Snapchat και τώρα και το Twitter. Εάν η e-commerce επιχείρησή σας δεν χρησιμοποιεί ακόμη μία από αυτές τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας.





#ecommerce    

Σχετικά Άρθρα