Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Τα νέα ERP trends για το 2017



Τα νέα ERP trends για το 2017

January 17, 2017


Trends & Views

Κάθε νέα χρονιά έρχεται με υποσχέσεις για καινοτομίες και εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, και το ίδιο προφανώς ισχύει (και) φέτος στην περίπτωση του ERP. Στη συνέχεια, παραθέτουμε κάποιες από τις κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις -τόσο για το hardware, όσο και για το software- που αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους το 2017.

Internet of Things (IοT)

Το ΙοΤ έχει προκαλέσει μια επανάσταση τόσο στην κατασκευαστική βιομηχανία, όσο και γενικότερα. Χάρη στις δυνατότητες ολοκλήρωσης που προσφέρει, ουσιαστικά ενοποιεί το φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όρους οικονομικών κλίμακας, αποτελεσματικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας, προβλέψεων και σχεδιασμού μέσω analytics.

Ισχυροποίηση του Cloud

Η συνεχής επέκταση και υιοθέτηση του Cloud θα αποτελέσει τον κανόνα, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το φόρτο των «εσωτερικών» ΙΤ συστημάτων τους, μετακινούμενες στο Cloud. Έτσι, επιχειρήσεις και κατασκευαστές θα μπορούν να επεκτείνουν ή να συρρικνώνουν το business τους με επωφελή οικονομικά τρόπο, και σε ελάχιστο δυνατό χρόνο. Σε τελική ανάλυση, το Cloud έχει αναπτυχθεί, έχει ωριμάσει και οι επιχειρήσεις σπεύδουν να το υιοθετήσουν.

Εξάπλωση του Mobility

Το mobility ισχυροποιείται ολοένα και περισσότερο, ενώ η ενοποίηση των εφαρμογών αποτελεί την κυρίαρχη τάση. Οι επιχειρήσεις με διαφορετικές εφαρμογές, αναμένεται να τις ενοποιήσουν σε μία και μόνη app (μέσα από έναν και μόνο vendor), προκειμένου να μειώσουν το κόστος και το reporting. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές του HR ή οι αγορές και τα έξοδα θα μπορούν να ενοποιηθούν σε μία και μόνο εφαρμογή από τον πάροχο, ενώ θα είναι γραμμένες στον ίδιο κώδικα, πράγμα που θα βοηθήσει τα τμήματα ΙΤ να μειώσουν τις δαπάνες και να βελτιώσουν την απόδοση αυτών των εφαρμογών. Το mobility επομένως θα ενισχυθεί περαιτέρω, προσφέροντας στις επιχειρήσεις 24×7 δικτύωση.

Wearable συσκευές

Οι wearable συσκευές δεν έχουν απήχηση αποκλειστικά σε καταναλωτές, αλλά και στους χρήστες των ERP συστημάτων. Όπως ακριβώς οι συσκευές Jawbone και Fitbit χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές για να ελέγχουν τους καρδιακούς παλμούς τους, την πίεση και την άσκηση, συσκευές όπως τα Samsung Gear, το iWatch της Apple και το Microsoft Band θα χρησιμοποιούνται από τους managers και τους εργαζόμενους, προκειμένου να μετρήσουν και να ελέγξουν την κατάσταση της «υγείας» του business τους και της λύσης ERP.

Data visualization

Η παρουσία των λεγόμενων millennials στην αγορά εργασίας, συνεπάγεται πως θα έχουν την προσδοκία ενός περισσότερο διαισθητικού ERP, όπως είναι εκείνο των social media στο οποίο έχουν συνηθίσει. Για παράδειγμα, δεν θα είναι συνηθισμένοι να αναζητούν τα απαραίτητα δεδομένα, αλλά αντίθετα, να τους παρουσιάζονται με τη μορφή ειδοποιήσεων ή posts, όπως στις περιπτώσεις των Twitter και Facebook. Αυτός ο συνδυασμός περιβάλλοντος social media, machine learning και business intelligence, θα επιτρέπει στα στελέχη να μια μέχρι πρότινος… ανήκουστη διαθεσιμότητα και διαδραστικότητα με τα δεδομένα του ERP.

Virtual reality 3D σχεδιασμός

Το VR δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, ειδικότερα τις κατασκευαστικές και εκείνες που εμπλέκονται ενεργά στο θέμα του 3D σχεδιασμού. Για παράδειγμα, τα τρισδιάστατα visual specs θα μπορούν να μοιραστούν εικονικά με όλη την ομάδα σχεδιασμού, ανεξάρτητα από το πού ακριβώς αυτή βρίσκεται στον πλανήτη.





#Cloud     #ERP     #Future trends    

Σχετικά Άρθρα