Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Οι mobile apps αλλάζουν το επιχειρηματικό τοπίο



Οι mobile apps αλλάζουν το επιχειρηματικό τοπίο

May 12, 2017


Mobility

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πλέον τις mobile apps ως ένα εργαλείο που θα ενισχύσει τις επαφές με τους πελάτες τους και θα μεταμορφώσει τις διεργασίες τους.

Sales και marketing apps

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τα πλέον εμπορικά enterprise mobile apps που υιοθετούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις, είναι τα sales και marketing apps. Ο λόγος είναι απλός: Καθώς οι πωλητές ξοδεύουν σημαντικό χρόνο επισκεπτόμενοι τους πελάτες τους, η επένδυση στο mobile θα τους βοηθήσει να υποστηρίξουν τις onthego απαιτήσεις των πωλήσεων, όπως είναι η πρόσβαση στα δεδομένα του CRM, για παράδειγμα. Δεδομένης της σημασίας των πωλήσεων στα έσοδα της επιχείρησης, είναι σημαντικό να διαθέτουν εφαρμογές που αυτοματοποιούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Για παράδειγμα, πολλές επιχειρήσεις ενσωματώνουν χρηστικά βίντεο στις παρουσιάσεις των πωλήσεων που στη συνέχεια μπορούν να μοιραστούν με τους πελάτες τους.

Office productivity apps

Οι εφαρμογές «παραγωγικότητας γραφείου», όπως είναι τα apps για το reporting εξόδων, τη δημιουργία εγγράφων, το ΒΙ reporting και τα meeting tools, συνιστούν επί του παρόντος το 12% του συνόλου των enterprise mobile apps που υλοποιούνται. Το mobilizing των διεργασιών βελτιώνει την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού, επιτρέποντας στους εργαζομένους να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους σε κάθε συσκευή, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Τα mobile productivity apps θα μπορούν εξάλλου να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι επιχειρήσεις, εισάγοντας ταχύτερους τρόπους για την ολοκλήρωση εργασιών, αλλά και την επίτευξη μεγαλύτερης παραγωγικότητας εντός της επιχείρησης. Για παράδειγμα, ένα mobile conference call app κάνει streamline τον τρόπο επικοινωνίας των εργαζομένων (και το πώς συνεργάζονται από τις mobile συσκευές τους), απλά συνδεόμενοι με ένα απλό touch, χωρίς να χρειάζεται να μπλέκονται με αριθμούς κλήσης και conference lines.

Ένας κόσμος… apps

Οι επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους, έχουν μια πιθανότητα να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τα έσοδα τους, μέσω του enterprise mobility. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες apps, τις οποίες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αγοράσουν ή να αναπτύξουν, και οι οποίες προσφέρουν την ευκαιρία αλλαγής του επιχειρείν. Όσο αναπτύσσονται οι mobile ανάγκες, το ΙΤ μπορεί να παραμετροποιήσει τις εφαρμογές αυτές ή ακόμα και να φτιάξει τις δικές του mobile apps.

Οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν σταδιακά πως μία ή δύο σημαντικές mobile apps θα έχουν ένα σημαντικό αντίκτυπο στο business τους και θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι κρίσιμες business λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτόν, διευρύνονται και οι περιπτώσεις χρήσης τους, μεταμορφώνοντας ταυτόχρονα πλήθος επιχειρησιακών διεργασιών μέσω των mobile apps.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα