Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Γιατί η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται το ERP;



Γιατί η μικρομεσαία επιχείρηση χρειάζεται το ERP;

April 25, 2017


Business Software

Αποσυμφόρηση διεργασιών

Το παράδειγμα θα σας ακουστεί πολύ οικείο: η επιχείρησή σας έχει αρκετά τμήματα και τους περισσότερους δυνατούς εργαζόμενους, κάτι που είναι προφανώς θετικό. Από την άλλη, όταν αυτού του είδους η ανάπτυξη συνεχίζεται, τα τμήματα συχνά σταματούν να συνεργάζονται αρμονικά και παρατηρούνται καθυστερήσεις και έλλειψη συνεννόησης. Η υλοποίηση ενός συστήματος ERP θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των επιχειρηματικών διεργασιών, καθώς θα οργανώσει τις εργασίες, τους εργαζομένους και το workflow εντός της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα θα είναι να δοθεί τέλος στις καθυστερήσεις, καθώς και σε όλα τα conflicts που πιθανώς να αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του business σας.

Γιατί το Excel απλά δεν επαρκεί!

Μπορεί στα αρχικά στάδια της «ζωής» της επιχείρησής σας, τα φύλλα εργασίας του Excel να επαρκούσαν για τις ανάγκες σας, αλλά από ένα σημείο και μετά, το λογιστήριο κατανοεί πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύνθετες διεργασίες που συνοδεύουν την ανάπτυξη της επιχείρησής σας -τα λάθη στα φύλλα εργασίας και στο data entry γίνονται ολοένα και συχνότερα. Τι κάνετε στην περίπτωση αυτή; Μία λύση ERP, ειδικά σχεδιασμένη για τη σύγχρονη μικρομεσαία επιχείρηση, ενσωματώνει πλήρεις δυνατότητες λογιστικής και οικονομικής διαχείρισης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

Τιμές, στα μέτρα σας

Το κόστος υλοποίησης μιας λύσης ERP αποτελούσε μέχρι πρόσφατα το σημαντικότερο λόγο που απέτρεπε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτή. Δεδομένου όμως πως οι λύσεις αυτές γίνονται πλέον mainstream στον κόσμο των SMBs, οι τιμές πέφτουν προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς. Η λογική είναι πως η επιχείρησή σας μπορεί να επιλέξει -ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες σας- modules και σουίτες, ώστε να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες διεργασίες. Επενδύστε σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη λύση, έχοντας αναπτύξει μια σωστή στρατηγική, και θα μπορείτε να είστε σίγουροι πως η επιχείρησή σας βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, χάρη σε μια έξυπνη επένδυση.

Η δύναμη του cloud

Ένας ακόμα παράγοντας που απέτρεπε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το να επενδύσουν σε μια λύση ERP, μέχρι πρόσφατα, ήταν πως η onsite εγκατάσταση απαιτούσε hardware και χώρο για τους servers. Η εμφάνιση του cloudbased ERP έδωσε λύση στο πρόβλημα αυτό. Πλέον, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του cloud ERP παρόχου, ο οποίος θα τους προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη συντήρησης και αναβάθμισης, σε μια προκαθορισμένη συνδρομή. Πρόκειται για την ιδανικότερη λύση όσον αφορά το κόστος, προσφέροντας το χαμηλότερο δυνατό TCO σε βάθος χρόνου για μία επιχείρηση που επιθυμεί όλα τα πλεονεκτήματα του ERP, δίχως το σημαντικό βάρος του hardware που συνήθως συνοδεύει ένα τέτοιο σύστημα.





#Cloud     #ERP    

Σχετικά Άρθρα