Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Τι είναι το «Digital Transformation with Simple Steps» της SoftOne και γιατί αφορά τις επιχειρήσεις



Τι είναι το «Digital Transformation with Simple Steps» της SoftOne και γιατί αφορά τις επιχειρήσεις

May 20, 2022


Trends & Views

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει αναδειχθεί σε βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων στην εποχή μας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζουν επακριβώς σε τι συνίσταται, τι απαιτήσεις έχει, πως υλοποιείται και, τελικά, τι κόστος έχει. Σε αυτά τα φλέγοντα ερωτήματα έρχεται να δώσει απαντήσεις το «Digital Transformation with Simple Steps» της SoftOne. Πώς; Με απλά και εφικτά βήματα, μικρές νίκες που αποδίδουν ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής τους, προσφέροντας στην επιχείρηση αυτοπεποίθηση και όραμα εξέλιξης.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προσφέρει στις επιχειρήσεις το πλαίσιο εκείνο που θα τους επιτρέψει να γίνουν πιο ευέλικτες και πιο εξωστρεφείς σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κόσμο. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι συχνά δεν πρόκειται για κάτι τόσο απλό, τουλάχιστον όχι όπως παρουσιάζεται. Και αυτό γιατί συνήθως δεν προσφέρονται ξεκάθαρες απαντήσεις, και το σημαντικότερο, λύσεις και απαντήσεις που να ανταποκρίνονται επακριβώς στις ανάγκες της επιχείρησης.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται πρόσθετο άγχος στους υπεύθυνους της επιχείρησης, καθώς αναζητούν τον τρόπο να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση αυτή με τρόπο συντεταγμένο και ταυτόχρονα ασφαλή. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό προσφέρει η SoftOne με το «Digital Transformation with Simple Steps». Στην ουσία πρόκειται για την πιο αξιόπιστη, ξεκάθαρη και μετρήσιμη απάντηση στις προκλήσεις που θέτει η ψηφιακή μεταμόρφωση, ξεκινώντας από το όχι και τόσο προφανές: είναι λάθος για την επιχείρηση να αρχίσει έχοντας κατά νου το σύνολο της διαδικασίας με όλες τις προεκτάσεις της. Αντ’ αυτού, είναι προτιμότερο να κάνει μικρά και απλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, τα οποία θα φέρουν άμεσα μικρές νίκες.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εμπλακείτε σε μεγάλα αρχικά έξοδα, με χρονοβόρες αναλύσεις και δύσκολες αποφάσεις που ίσως χρειαστεί να παρθούν βιαστικά και να καταλήξουν σε αποτυχία. Ένα παράδειγμα μικρού και αποτελεσματικού βήματος είναι η υλοποίηση του e-invoicing που πραγματοποιείται άμεσα και απλά, αλλά και στη συνέχεια η ενσωμάτωση λύσεων όπως τα cloud ERP και CRM. Με λίγα βήματα, θα έχετε επιτύχει να ξεκινήσετε τη διαδικασία, βελτιώνοντάς έτσι την εικόνα της επιχείρησής σας σημαντικά.

Ένα συνακόλουθο πλεονέκτημα θα είναι ότι σύντομα αυτές οι λύσεις θα έχουν ενοποιηθεί, οδηγώντας σας στο επόμενο στάδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι θα λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς προβλήματα, θα απαλλάξει το τμήμα του ΙΤ από χρονοβόρες διαδικασίες, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμους πόρους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ορθότερης αξιοποίησής τους.

Μην ξεχνάτε ότι η SoftOne είναι πρωτοπόρος όσον αφορά τις τεχνολογίες αιχμής και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, αφού έφερε πρώτη στην ελληνική πραγματικότητα το συνδρομητικό μοντέλο στο business software, αλλά και λύσεις SaaS, cloud ERP κλπ. Έχοντας δώσει έμφαση ιδιαίτερα στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρωτοστατεί ακόμα μια φορά στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού με απλά και εφικτά βήματα. Μικρές μάχες που κερδίζετε κάθε φορά, ενδυναμώνοντας την επιχείρησή σας και προετοιμάζοντάς τη σωστά για το μέλλον.





Σχετικά Άρθρα