Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Οι τάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του ERP στο μέλλον



Οι τάσεις που θα καθορίσουν την πορεία του ERP στο μέλλον

May 31, 2019


Trends & Views

Θέλετε να αντικαταστήσετε το ERP σας ή ακόμη, να διατηρήσετε το υφιστάμενο σύστημά σας σε άρτια λειτουργική κατάσταση; Σε κάθε περίπτωση, είναι εύλογο να προβληματίζεστε σχετικά με το τι θα πρέπει να αναζητήσετε στο «νέο σύστημα». Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε κάποιες τάσεις για το άμεσο μέλλον με στόχο να διευκολύνουμε την επιλογή σας.

Όχι μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις

Παραδοσιακά, το ERP θεωρούνταν ένα εργαλείο για μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Χάρη στις cloud λύσεις, οι δαπάνες για software και υλοποίηση έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα όλες οι επιχειρήσεις -ανεξαρτήτως μεγέθους- να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του ERP.

Το cloud και ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Το cloud δεν είναι απλά μια πλατφόρμα ή μια επιλογή υλοποίησης, είναι το κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οπότε και το ERP πρέπει να είναι αντίστοιχο. Μην περιορίζεστε στη λογική του on-premise. Αναπτύξτε μια cloud στρατηγική που θα περιλαμβάνει το ERP και τα υπόλοιπα συστήματά σας.

Επέκταση με ΑΙ, machine learning και analytics

Μέχρι πρότινος, οι δυνατότητες αυτές προσφέρονταν με τη μορφή add-on προϊόντων, αλλά πλέον αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των σύγχρονων συστημάτων ERP, επιτρέποντάς σας να θέσετε ισχυρότερες βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Ο ρόλος των social media

Ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριοποίησής σας, τα social media θα αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας σε κάθε επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει και οι λειτουργίες του συστήματος ERP της επιχείρησής σας να διασυνδεθούν με τη social media στρατηγική σας.

Ο ρόλος του personalization

Τα σύγχρονα συστήματα ERP είναι σχεδιασμένα με γνώμονα το personalization. Κάποια προσφέρουν στις επιχειρήσεις εργαλεία παραμετροποίησης προκειμένου να προσαρμόσουν επιμέρους λειτουργίες στις ανάγκες των χρηστών, βελτιώνοντας τα πάντα: από την παραγωγικότητα ως το customer experience.

Η ισχύς των δεδομένων

Τα δεδομένα είναι κάτι πολύτιμο για την επιχείρησής σας, οπότε θα χρειαστείτε ένα ERP που θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα πρόσβασης, ανάλυσης και παρουσίασης των δεδομένων σας.

Η ασφάλεια

Δεν είναι κάτι που μπορούμε ή πρέπει να αγνοήσουμε. Αν δεν λάβετε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των δεδομένων, θα αναγκαστείτε να πληρώσετε τις συνέπειες. Αν και η ασφάλεια δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του ERP, η λύση θα πρέπει να ενσωματώνει εργαλεία για την προστασία των δεδομένων που περιέχει, καθιστώντας εύκολο τον έλεγχο.

Mobile πρόσβαση

Ανεξαρτήτως κλάδου, οι mobile συσκευές χρησιμοποιούνται όλο πιο συχνά από τους εργαζόμενους, ενώ το mobile ή αλλιώς το «εν κινήσει» στελεχιακό δυναμικό συνεχώς διευρύνεται. Ένα σύγχρονο σύστημα ERP λοιπόν, θα πρέπει να προσφέρει στους εργαζομένους σας τη δυνατότητα πρόσβασης σε λειτουργίες και δεδομένα από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Η δύναμη των features

Μία λύση ERP δεν μπορεί να επιλεγεί αποκλειστικά και μόνο βάσει των λειτουργικών ενοτήτων που περιλαμβάνει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μπορείτε να εκτιμήσετε και να καταγράψετε τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής σας και να δοκιμάστε τα features μίας λύσης ώστε να διασφαλίσετε ότι αυτά ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις λειτουργίας σας.





#ERP     #Future trends    

Σχετικά Άρθρα