Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  ΑΙ και ERP οδηγούν τις εξελίξεις



ΑΙ και ERP οδηγούν τις εξελίξεις

December 19, 2018


Trends & Views

Η Artificial Intelligence (AI) έχει εξελιχθεί σημαντικά, αποκτώντας μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, επηρεάζει όλους τους κλάδους και έχει σημαντικό αντίκτυπο στις ανθρώπινες ζωές και στον τρόπο εργασίας. Παρομοίως, έχει αντίκτυπο στο χώρο της τεχνολογίας των επιχειρήσεων με πολλαπλούς τρόπους. Ο κόσμος «ψηφιοποιείται» ταχύτατα και ως αποτέλεσμα, οι τεχνολογίες της ψηφιακής μεταμόρφωσης αναδύονται με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την έρευνα της Markets and Markets με τίτλο Artificial Intelligence Market by Technology, η αγορά της ΑΙ αναμένεται να αξίζει 16,06 δις δολάρια ως το 2022, με εντυπωσιακή αύξηση που θα φτάσει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 62,9%.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως τα εργαλεία ΑΙ θα αναπτυχθούν, ξεπερνώντας την απλή οικιακή χρήση smartphones. Συγκεκριμένα, η ΑΙ θα επηρεάσει τον κλάδο του ERP με μια σειρά από τρόπους που ακόμα δεν μπορούμε να φανταστούμε. Χάρη στις μοναδικές τους δυνατότητες, οι τεχνολογίες ΑΙ έχουν ήδη ξεκινήσει να βελτιώνουν τα μοντέλα λειτουργίας συστήματος, μεταμορφώνοντας τις διεργασίες για επιχειρήσεις και οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μια μερίδα ειδικών της τεχνολογίας επιμένει σταθερά στην άποψη πως η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει την επανάσταση στον χώρο του ERP, μεταμορφώνοντας σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες data mining των εξελιγμένων αυτοδίδακτων ΑΙ συστημάτων, η αυτοματοποίηση των συστημάτων ERP θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στις επιχειρήσεις.

Το AIenabled ERP σύστημα θα επηρεάσει τον πυρήνα της λειτουργίας και των διεργασιών μιας επιχείρησης σε καθημερινή βάση, περικόπτοντας τα λειτουργικά έξοδα, εξορθολογίζοντας τις εργασίες που αποτελούν ρουτίνα και εξαλείφοντας στην πορεία όλα τα ανθρώπινα λάθη.

Τα εργαλεία της ΑΙ μπορούν εξάλλου να παραμετροποιηθούν έτσι ώστε να “εκπαιδευτούν” στις διεργασίες που απαιτούνται, προκειμένου να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα του συνόλου των επιχειρησιακών διεργασιών. Η εξελιγμένη τεχνολογία ERP θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ανακαλύψουν τεράστιο όγκο δομημένων δεδομένων. Μάλιστα, κάθε μέρα που περνάει, γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα στο να μαθαίνουν νέα patterns, ώστε να μπορούν ακόμα πιο γρήγορα να μετατρέψουν το χείμαρρο των δεδομένων σε insights.

Επιπλέον, τα εργαλεία ΑΙ θα βελτιώσουν τις δεξιότητες, αυξάνοντας τη συνολική αποτελεσματικότητα, καθώς το κέντρο βάρους μετακινείται προς την πλευρά των αναλυτικών, λογικών και δημιουργικών εργασιών, ελαχιστοποιώντας τη μονοτονία στην εργασία και τη συνεπαγόμενη υπο-παραγωγικότητα.





#AI     #ERP    

Σχετικά Άρθρα