Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Ο ρόλος του cloud ERP στην εφοδιαστική αλυσίδα



Ο ρόλος του cloud ERP στην εφοδιαστική αλυσίδα

September 19, 2018


Cloud

Το cloud ERP θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν ακόμα πιο περίπλοκες και ταυτόχρονα ευέλικτες εφοδιαστικές αλυσίδες, ώστε να μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ των προμηθευτών και να αναπροσαρμόζονται δυναμικά κάθε φορά που προκύπτουν προκλήσεις είτε από πλευράς παραγωγής, είτε αποστολής προϊόντων. Ας δούμε πώς.

Εύκολη πρόσβαση

Σε πρώτο επίπεδο, το cloud ERP προσφέρει διαφάνεια σε όλους τους μετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν στην επιχείρηση. Δεδομένου πως η λύση βρίσκεται στο cloud, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών και των πελατών.

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να αναγνωρίσει κατά πόσον ένας προμηθευτής αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τους χρόνους παράδοσης και να αναπροσαρμόσει αυτόματα το χρονοδιάγραμμα παραγωγής, ώστε να ανταποκριθεί σε αυτή την καθυστέρηση ή ακόμα και να την ξεπεράσει. Το ίδιο ισχύει και στη περίπτωση του ποιοτικού ελέγχου, μιας και εφόσον η διαχείριση γίνεται στο cloud, οι επιχειρήσεις θα μπορούν ευκολότερα να διαχειριστούν τα δεδομένα του ΙοΤ και να αναγνωρίσουν ζητήματα ποιότητας που σχετίζονται με αστοχία κάποιου υλικού ή ελαττωμάτων.

Σκεφτείτε πως στο παρελθόν όλα είχαν να κάνουν με το hardware, τις εφαρμογές και το δίκτυο των συμμετεχόντων. Πλέον, το cloud επιτρέπει στις επιχειρήσεις να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις αποφάσεις του ΙΤ.

Ελευθερία κινήσεων, ταχύτητα αποφάσεων

Το onpremise ERP έχει συγκεκριμένους περιορισμούς, μιας και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα μέρος για να εντοπίζουν ή να εισάγουν τις πληροφορίες. Χάρη στο cloud ERP, αυτό μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή, είτε πρόκειται για laptop ή smartphone, επιτρέποντας ταχύτερo χρόνο ανταπόκρισης και ακόμα καλύτερο user experience.

Η ευκολία πρόσβασης βελτιώνει σημαντικά τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, μιας και οι σημαντικές ή επείγουσες ειδοποιήσεις μπορούν να αποσταλούν και να μεταδοθούν ακόμα ταχύτερα. Η πρόσβαση από οπουδήποτε, μέσω οποιασδήποτε συσκευής, δημιουργεί σημαντική δυναμική στην εφοδιαστική αλυσίδα, με όλους τους μετέχοντες να μπορούν θεωρητικά να συντονιστούν σε πραγματικό χρόνο.

Το IoT γίνεται πράξη

Η στενή σχέση του cloud ERP με το IoT βελτιώνει σημαντικά τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν σταδιακά τις καινοτομίες, όπως για παράδειγμα, τους εξελιγμένους αισθητήρες ΙοΤ που τροφοδοτούν με δεδομένα τα cloud ERP συστήματά τους.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Συνδέοντας συστήματα, διεργασίες, δεδομένα και χρήστες, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ακόμα πιο έγκυρες αποφάσεις για όλες τις core business λειτουργίες. Το cloud ERP αποτελεί κρίσιμο συστατικό σε αυτό το συνδεδεμένο μέλλον, αν και οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο πώς θα εφαρμόσουν τις όποιες αλλαγές και καινοτομίες.

Ευελιξία με στόχευση στο μέλλον

Η ευελιξία και η συνδεσιμότητα του cloud ERP θα βοηθήσει τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας να παρακολουθήσει τις τεχνολογικές αλλαγές σε άλλους τομείς, όπως διαφορετικά μοντέλα και διεργασίες.

Μιας και το cloud ERP συνδέεται εύκολα σε άλλα συστήματα, είναι σαφώς πιο ευέλικτο σε σχέση με τις onpremise λύσεις. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να ενημερώνεται ευκολότερα, σε τακτικότερη βάση. Το αποτέλεσμα είναι πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εξελιχθούν ταχύτερα, αποφεύγοντας τον αργό «βηματισμό” που αποτελούσε τροχοπέδη στις παλιότερες γενιές τεχνολογίας.





#Cloud     #ERP     #SupplyChain    

Σχετικά Άρθρα