Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Γιατί οι επιχειρήσεις επιλέγουν ERP;



Γιατί οι επιχειρήσεις επιλέγουν ERP;

July 16, 2018


Business Software

Αυτό που επιτυγχάνει ένα σύστημα ERP είναι να καταργήσει τα αυτόνομα συστήματα των επιμέρους τμημάτων, αντικαθιστώντας τα με μία και μόνο ενοποιημένη λύση που διαχωρίζεται σε modules. Τα διάφορα τμήματα εντός της επιχείρησης, μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα, με τη διαφορά πως πλέον αυτό είναι συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα, προσφέροντας πρόσβαση σε όλους. Δεδομένης της ευελιξίας του ERP, δεν είναι τυχαίο που επιχειρήσεις το επιλέγουν. Ας δούμε όμως τους σημαντικότερους λόγους επιλογής.

Ενσωμάτωση οικονομικών πληροφοριών

Καθώς τα στελέχη της επιχείρησης επιχειρούν να κατανοήσουν τις συνολικές επιδόσεις της, θα ανακαλύψουν διαφορετικές «εκδοχές της αλήθειας». Το λογιστήριο παρουσιάζει τα έσοδα, οι πωλήσεις έχουν τη δική τους εκδοχή και τα λοιπά τμήματα προσφέρουν κι αυτά τη δική τους συνεισφορά στα έσοδα. Τελικά, το ERP θα προσφέρει μια βασική και αναντίρρητη εκδοχή της αλήθειας που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει, μιας και όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα.

Ενσωμάτωση πληροφοριών παραγγελιών πελατών

Το ERP είναι το σημείο εκείνο που η παραγγελία του πελάτη… ζει από τη στιγμή που αυτή πραγματοποιείται, μέχρις ότου γίνεται η αποστολή και το αρμόδιο τμήμα στείλει το τιμολόγιο. Συγκεντρώνοντας αυτές τις πληροφορίες σε ένα και μόνο σύστημα (αντί να είναι διασκορπισμένες με συνέπεια να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους), οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης παραγγελιών ευκολότερα, συντονίζοντας τις διεργασίες τους.

Τυποποίηση και επιτάχυνση διεργασιών

Συχνά, κάποιες μεγαλύτερου μεγέθους επιχειρήσεις -ιδίως στον κλάδο της παραγωγής- ανακαλύπτουν πως οι θυγατρικές τους κατασκευάζουν προϊόντα με διαφορετικές μεθόδους και συστήματα. Το πλεονέκτημα του ERP είναι πως προσφέρει τυποποιημένες μεθόδους αυτοματισμού κάποιων από τα απαραίτητα -για το business- βήματα. Η τυποποίηση των διεργασιών αυτών και η χρήση ενός ενοποιημένου συστήματος θα εξοικονομήσει χρόνο, θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα μειώσει τις ανάγκες για πλεονάζον προσωπικό.

Μείωση του inventory

Εκτός από τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των διεργασιών, το ERP θα βελτιώσει την ποιότητα της διαδικασίας συμπλήρωσης παραγγελιών εντός της επιχείρησης. Αυτό συνεπάγεται καλύτερο έλεγχο του inventory, ενώ θα βοηθήσει στην πιο οργανωμένη διανομή προς τους πελάτες των προϊόντων που βρίσκονται στην αποθήκη. Τέλος, το ERP θα βοηθήσει σημαντικά στη ροή τής προμηθευτικής αλυσίδας.

Αποτελεσματικότερο HR

Είναι συχνό φαινόμενο, τέλος, για τις επιχειρήσεις με πολλαπλές επιχειρηματικές μονάδες, το HR τους να μη διαθέτει μια ενιαία και απλή μέθοδο για την παρακολούθηση του χρόνου των εργαζομένων και την επικοινωνία με αυτούς σχετικά με benefits και υπηρεσίες. Το ERP μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και σε αυτό τον τομέα.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα