Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Τα trends του Enteprise Mobility για το 2018



Τα trends του Enteprise Mobility για το 2018

May 28, 2018


Trends & Views

Το Enterprise Mobility εξελίσσεται σε ένα σημαντικό εργαλείο που υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Στην πράξη, είναι μια τάση που αποτελεί προτεραιότητα για πολλές επιχειρήσεις, ιδίως στα θέματα του customer engagement και της κινητοποίησης του εργατικού δυναμικού. Αν και οι προβλέψεις δεν είναι εύκολες, μπορούμε εκ πρώτης να διακρίνουμε κάποια ενδιαφέροντα trends για το 2018.

Η δυναμική του ΙοΤ

Το Internet of Things ουσιαστικά αναφέρεται σε έναν αριθμό από συνδεδεμένα «πράγματα», στα οποία όμως συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι. Η enterprise υιοθέτηση του ΙοΤ και η υλοποίησή του λαμβάνει χώρα με εντατικούς ρυθμούς. Αναμένεται πως ο συνολικός αριθμός των συσκευών ΙοΤ θα ξεπεράσει εκείνον των mobile συσκευών ως το 2018, ενώ ως το 2021 υπολογίζεται πως θα έχουμε 7,7 δις ευρυζωνικές συνδέσεις, 9 δις mobile συνδρομές και 6,3 δις smartphone συνδρομές.

Καθώς οι δαπάνες σύνδεσης μειώνονται, το broadband internet επεκτείνεται και το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζουν Wi-Fi. Αν συνδυάσουμε και τη διείσδυση των smartphones, έχουμε ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του ΙοΤ. Συνεπακόλουθα, το ΙοΤ αναμένεται να έχει ισχυρή επιρροή στις λύσεις Enterprise Mobility, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξή του.

Ο ρόλος της ΑΙ

Η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο στο χώρο του computing και μπορεί να περιγραφεί ως εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους και να δράττουν βάσει της αλληλεπίδρασης αυτής. Μέσα στο επόμενο έτος είναι πιθανό να δούμε την πραγμάτωση των δυνατοτήτων του ΑΙ στο Enterprise Mobility, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση πολύτιμου χρόνου των εργαζομένων προκειμένου να επικεντρωθούν σε άλλες εργασίες.

Ταχεία υιοθέτηση του cloud

Οι -βασισμένες στο- cloud υπηρεσίες γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές στο επιχειρηματικό περιβάλλον, εξαιτίας της ευελιξίας, της διαθεσιμότητας και της εξοικονόμησης χρημάτων που επιτυγχάνουν. Αν και πολλές επιχειρήσεις παραμένουν διστακτικές εξαιτίας θεμάτων ασφαλείας, οι εξελίξεις στο θέμα αυτό έχουν αρχίσει να αλλάζουν εντυπωσιακά το κλίμα, με συνέπεια την αυξημένη ζήτηση cloud λύσεων. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Enterprise Mobility, το οποίο εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις εξελίξεις στο cloud.

Η τάση του BYOD

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει υιοθετήσει αποτελεσματικά τη λογική του BYOD, καθώς έχει ωφελήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα. Αυτό σημαίνει πως το BYOD είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό trend, έχοντας μεταμορφώσει το χώρο εργασίας, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε αυτό.

Το τρέχον έτος θα δει ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να υιοθετούν την τάση του BYOD στην εργασιακή τους κουλτούρα. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις είναι τα ζητήματα ασφαλείας που ανακύπτουν, καθώς οι συσκευές που φέρνουν μαζί τους οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που είναι υποχρεωτικά για τις συσκευές που χρησιμοποιούνται εντός των εγκαταστάσεων. Αυτός ο περιορισμός δημιουργεί πίεση στο ΙΤ ώστε να δώσει έμφαση στην ασφάλεια των συσκευών αυτών. Η απάντηση στο θέμα αυτό έχει δοθεί μέσω των λύσεων Mobile Device Management (MDM) που χρησιμοποιούνται ευρέως από τις επιχειρήσεις και δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας, προκειμένου το BYOD να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό.





#Future trends     #Mobile    

Σχετικά Άρθρα