Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Πώς η τεχνολογία ενισχύει την κερδοφορία σας;



Πώς η τεχνολογία ενισχύει την κερδοφορία σας;

April 30, 2018


Trends & Views

Η νέα τεχνολογία είναι εκείνη που θα οδηγήσει στις επόμενες business καινοτομίες. Αν και δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε όλες τις νέες τεχνολογίες ή gadget που κυκλοφορούν, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε τις νέες τάσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κερδοφορία σας, όπως είναι για παράδειγμα το CRM.

Η παγκόσμια εμβέλεια του e-commerce

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας για την επιχείρησή σας, σε οποιονδήποτε κλάδο, είναι πως σας προσφέρει πρόσβαση σε πληθώρα νέων πελατών, τους οποίους δεν θα μπορούσατε να προσεγγίσετε διαφορετικά. Η άνοδος του ecommerce, των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται μέσω Internet, έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στον κόσμο του επιχειρείν. Σύμφωνα με το eMarketer, οι πωλήσεις του e-commerse θα αυξηθούν στα 4 τρις δολάρια ως το 2020. Πρόκειται για ένα νούμερο που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Μετακινώντας την επιχείρησή σας στο Internet, θα αποκτήσετε πρόσβαση στις αγορές όλου του κόσμου. Με τη βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών, θα μπορείτε να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε πελάτες όλου του κόσμου, με συνέπεια τη σημαντική αύξηση των εσόδων σας.

Τεχνολογία και αποτελεσματικότητα

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται, η αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων αυξάνεται ανάλογα, με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των κερδών. Παρ’ όλο που υπάρχουν αρκετές τεχνολογίες που είναι σχεδιασμένες για την αύξηση της αποτελεσματικότητας, ένα νέο είδος τεχνολογίας που προσελκύει την προσοχή είναι τα Big Data – περιλαμβάνουν τη χρήση πανίσχυρου analytics software για να βοηθήσουν την επιχείρηση να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα της, προκειμένου να κερδίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τα Big Data επιτρέπουν στην επιχείρηση να χρησιμοποιήσει τις διεργασίες της προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της και να μειώσει το κόστος της.

Τεχνολογία σημαίνει ευελιξία

Η σύγχρονη τεχνολογία θα βοηθήσει την επιχείρηση να γίνει πιο ευέλικτη, και μια παράμετρος που θα συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό το θέμα, είναι το cloud computing. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματά του είναι πως προσφέρει δυνατότητες “software as a service” στην επιχείρηση: αντί να τρέχει μέσω hardware που βρίσκεται τοπικά, η διαδικασία γίνεται μέσω του δικτύου. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πάμπολλες δυνατότητες του cloud ERP και CRM, χωρίς να φορτωθείτε το σημαντικό κόστος επένδυσης και στη συνέχεια τις δαπάνες συντήρησης που συνεπάγεται το on-premise, με όλους του τους περιορισμούς. Μιας και οι cloud λύσεις προσφέρονται απευθείας από τον vendor, μέσω του Internet, περιορίζεται η ανάγκη να έχετε κάθε ώρα και στιγμή εύκαιρο το ΙΤ. Αυτόματα περιορίζονται οι δαπάνες, επιτρέποντας στην επιχείρηση να κατανείμει μέρος του ΙΤ budget σε άλλους τομείς του business της. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η μέση επιχείρηση χρησιμοποιεί πλέον δεκάδες διαφορετικές cloud υπηρεσίες, κάτι που δείχνει ποια είναι η γενική κατεύθυνση της τεχνολογίας και του επιχειρείν.





#Big Data     #Cloud     #Computing     #Technology    

Σχετικά Άρθρα