Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Επιλογή ERP σε 4 στάδια



Επιλογή ERP σε 4 στάδια

August 2, 2017


Business Software

Εφόσον θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επένδυσή σας, θα ήταν σοφό να προχωρήσετε σε μια ενδελεχή σύγκριση και εκτίμηση των επιλογών ERP, ώστε να ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις της επιχείρησής σας. Παρακάτω, παραθέτουμε 4 βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη λύση ERP.

Σωστή επιλογή, σωστή υποστήριξη

Εν αρχή… ο vendor! Καλά τα χαρακτηριστικά μιας λύσης ERP, αλλά προτού ξεκινήσετε να τα εξετάζετε, θα πρέπει να εξασφαλίσετε πως ο πάροχος που θα επιλέξετε, έχει καλή φήμη και, ταυτόχρονα, προσφέρει την ενδεδειγμένη υποστήριξη. Προφανώς, δεν φτάνει να αρκεστείτε στα λόγια του παρόχου για κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να προχωρήσετε στη δική σας έρευνα -ρωτήστε κάποιους που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους ή αναζητήστε σχετικές κριτικές.

Μην βασιστείτε απλά στο όνομα του παρόχου, καθώς πολλές φορές οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες software δεν προσφέρουν την προσωποποιημένη υποστήριξη που έχετε ανάγκη. Αντίθετα, ο πάροχος που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχει μια πιο προσωπική σχέση μαζί σας, ώστε να σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια της υλοποίησης. Εξίσου σημαντικές είναι και οι επιλογές εκπαίδευσης που μπορεί να σας προσφέρει. Σε τελική ανάλυση, πόσο καλό είναι να έχετε μια εξαιρετικής ποιότητας λύση, εφόσον τα μέλη της ομάδας σας δεν γνωρίζουν πώς να τη χρησιμοποιήσουν σωστά;

Χαρακτηριστικά, δυνατότητες, modules

Πρόκειται για το τρίπτυχο της επιτυχίας. Αφότου έχετε πάρει τη σωστή απόφαση επιλογής του κατάλληλου παρόχου που θα σας προσφέρει και την ανάλογη υποστήριξη, έχει έρθει η στιγμή να εντρυφήσετε στις ίδιες τις δυνατότητες του συστήματος. Αποφασίστε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για την επιχείρησή σας και εξετάστε τη λειτουργικότητά του. Θα αρκεστείτε σε ένα βασικό σετ δυνατοτήτων ή θα χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις και customization; Τέλος, θα χρειαστείτε άμεσα κάποια συγκεκριμένα modules ή θα τα αφήσετε για ένα μετέπειτα στάδιο;

Δοκιμαστική έκδοση

Λογικά, ο πάροχος που έχει εμπιστοσύνη στο προϊόν του, δεν θα έχει πρόβλημα να σας προμηθεύσει με μια δοκιμαστική έκδοσή του, ώστε να δείτε στην πράξη τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματά του. Ζητήστε το λοιπόν και βεβαιωθείτε πως θα ελέγξετε -εσείς και η ομάδα σας- τι μπορεί να κάνει η λύση, αλλά και πόσο μπορεί να σας βοηθήσει σε επιμέρους σημεία η ομάδα υποστήριξης του παρόχου. Μοιραστείτε τη δοκιμαστική έκδοση με τους πλέον τεχνικά καταρτισμένους εργαζομένους σας και συγκεντρώστε το feedback και τις γνώμες τους.

Η ώρα της απόφασης

Αφότου περάσετε το χρονικό διάστημα της δοκιμής, κάντε ένα meeting με την ομάδα σας για να αποφασίσετε κατά πόσον η συγκεκριμένη λύση είναι η κατάλληλη για την επιχείρησή σας και τις ανάγκες της. Ευτυχώς, αυτό το τελευταίο βήμα δεν θα είναι καθόλου δύσκολο, δεδομένου πως έχετε περάσει τα προηγούμενα στάδια προσεκτικά, με την προσοχή που αρμόζει σε μια τέτοια, βαρύνουσας σημασίας επιλογή.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα