Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Οι τελευταίες τάσεις του ERP



Οι τελευταίες τάσεις του ERP

July 28, 2017


Business Software

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει και γίνεται πιο… ρευστό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και το ERP τις νέες τάσεις που έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στην αγορά. Aς δούμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στο ERP να εκτελεί εργασίες που συνήθως απαιτούσαν ανθρώπινη νοημοσύνη για την επίλυση περίπλοκων προβλημάτων. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος σεναρίων και θα μειώσει την προσπάθεια (και τα έξοδα) που σχετίζονται με διαδικασίες και διεργασίες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα και εξοικονόμηση πόρων εν γένει. Δεν θα υπερβάλαμε αν λέγαμε πως η τεχνητή νοημοσύνη πιθανώς να αναδειχθεί στην πλέον disruptive τεχνολογία της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο ρόλος των Big Data (BD)

Τι κάνουν τα BD και γιατί είναι τόσο σημαντικά; Εν ολίγοις, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αναλύσουν τεράστιο όγκο δεδομένων προκειμένου να αποκαλύψουν patterns, τάσεις και συσχετισμούς. Μέχρι πρότινος, οι executives έπρεπε να βασίζονται σε οικονομικούς αναλυτές (για παράδειγμα) για reports σε μακροοικονομικό επίπεδο. Τα BD προσφέρουν στους executives μεγαλύτερη δυνατότητα παρατήρησης ακόμα και για τις μικρότερες αλλαγές στο business τους. Χάρη σε αυτό, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες αγορών, τάσεις εσόδων ή απαιτήσεις πελατών για νέες εφαρμογές προϊόντων. Οι ERP vendors κατανοούν πλέον πως θα πρέπει να προσφέρουν BD στους πελάτες τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Ο ρόλος του Internet of Things (IoT)

Το ΙοΤ είναι μια διαδικασία όπου καθημερινές συσκευές συνδέονται σε ένα δίκτυο, επιτρέποντάς τους να αποστέλλουν και να λαμβάνουν δεδομένα. Δεδομένου πως οι ΙοΤ αισθητήρες υπολογίζονται σε 50 δις ως το 2020, ενώ τα ίδια τα “things” σε 200 δις ως το 2030, οι επιχειρήσεις που ειδικεύονται στο ΙοΤ θα γίνουν ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους της οικονομίας. Αυτό σημαίνει πως θα προκύψουν αναπόφευκτες προκλήσεις ενσωμάτωσης και ανάλυσης των δεδομένων αυτών, ενώ η οικονομική εκμετάλλευση των αισθητήρων και των εφαρμογών θα αποτελέσει πεδίο μάχης για τις επιχειρήσεις. Οι πάροχοι ERP που θα διαθέτουν ευέλικτη διαχείριση inventory, θα μπορέσουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευκαιρίες νέων πηγών εσόδων.

Ο ρόλος της καινοτομίας

Όσο ταχύτερα μια εταιρεία μεταβεί από τη θεωρία και τη δημιουργική διαδικασία στην υλοποίηση και την υιοθέτηση από την αγορά του προϊόντος της, τόσο πιο εύκολα θα επιτύχει το disruption στις αγορές και στα επιχειρηματικά μοντέλα. Για τους παρόχους ERP, αυτό σημαίνει απλές και ξεκάθαρες εφαρμογές που υποστηρίζουν τους τελικούς χρήστες και ταχύτατες και απλές υλοποιήσεις. Οι τελικοί χρήστες έχουν ανάγκη ενός interface που προσφέρει ταχύτητα και εισαγωγή δεδομένων ακριβείας είτε στο γραφείο είτε μέσω mobile εφαρμογών. Οι επιχειρήσεις-πελάτες τους, θέλουν άμεσες παραμετροποιήσεις του ERP σε συνδυασμό με οικονομική εγκατάσταση, και όχι μακροχρόνιες και ακριβές υλοποιήσεις.





#ERP     #Future trends    

Σχετικά Άρθρα