Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  ERP: Πάρτε τώρα την απόφαση!



ERP: Πάρτε τώρα την απόφαση!

May 23, 2017


Business Software

Όσο νωρίτερα πάρετε την απόφαση, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η υλοποίηση ERP. Ας δούμε τους λόγους που θα σας πείσουν πως έχει έρθει η στιγμή για να προχωρήσετε.

  1. Σχέση κόστους προς όφελος

Το κόστος δεν είναι αποκλειστικά οικονομικό. Αποτιμάται επίσης σε χρόνο, άγχος και πολύτιμους πόρους που σχετίζονται με την υλοποίηση. Εντούτοις, τα οφέλη της υλοποίησης είναι σαφώς περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα, η υλοποίηση της νέας τεχνολογίας, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα έσοδα, να μειώσετε τις δαπάνες σας, να αυξήσετε την αποτελεσματικότητά σας και να κάνετε τους εργαζομένους σας ακόμα πιο παραγωγικούς. Τελικά, θα πρέπει να αναλογιστείτε κατά πόσον η αναμονή -προκειμένου να βελτιώσετε ή να επιτύχετε όλους αυτούς τους παράγοντες που μόλις περιγράψαμε- θα είναι προς όφελος σας ή όχι. Η απάντηση, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απλά «όχι».

  1. Σωστή στρατηγική ΙΤ και ERP

Δεδομένης της πληθώρας λύσεων ERP στην αγορά, είναι σύνηθες φαινόμενο για πολλές επιχειρήσεις να «παραλύουν» μπροστά στις επιλογές και να μην καταλήγουν σε μια λύση. Δεν είναι απαραίτητο να μπείτε σε αυτήν τη λογική. Ξεκινήστε καθορίζοντας τους στόχους σας, φτιάξτε έναν οδικό χάρτη σχετικά με τις τεχνολογικές επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα στους στόχους σας. Συνεχίστε με τις συγκεκριμένες λύσεις, για παράδειγμα SaaS vs Onpremise, και αφού έχετε επικεντρώσει στο τι χρειάζεστε, η ανάλυση και η τελική απόφαση θα γίνει πιο ξεκάθαρη.

  1. Νέα λύση ή αναβάθμιση;

Μπορεί να αποφασίσετε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα νέο σύστημα ERP στο σύνολο της επιχείρησής σας. Πιθανώς, ένα upgrade του υπάρχοντος συστήματος να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε χαμηλότερο κόστος. Ίσως, πάλι, μια απλή αναβάθμιση να «κουκουλώσει» βραχυπρόθεσμα τα προβλήματα και τελικά, σε βάθος χρόνου να αποδειχθεί πιο κοστοβόρα. Σκεφτείτε τις εναλλακτικές σας και ζυγίστε τα οφέλη που προσφέρει η καθεμιά επιλογή, πριν αποφασίσετε.

  1. Ρεαλισμός ή απλά φόβος αλλαγής;

Συχνά, η απουσία δράσης δεν οφείλεται σε ρεαλιστικούς λόγους, αλλά σε αντίσταση στην αλλαγή που φέρνει μια νέα προοπτική. Μάλιστα, η άρνηση αυτή μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό, αναγνωρίζοντας τις «εστίες» της αντίστασης αυτής και στη συνέχεια, καθορίζοντας συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Συνήθως, ο διάλογος επί συγκεκριμένης βάσης, με απτές αποδείξεις για την αξία της υλοποίησης του νέου συστήματος, αλλά και για τα οφέλη που θα φέρει στην επιχείρηση, έχει εγγυημένα αποτελέσματα.





#ERP    

Σχετικά Άρθρα