Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Enterpise mobility και σύγχρονη επιχείρηση



Enterpise mobility και σύγχρονη επιχείρηση

May 9, 2017


Mobility

Εάν θέλουμε να εστιάσουμε στο enterprise mobility συγκεκριμένα, καλό θα ήταν να δούμε αναλυτικότερα τις τάσεις που εμφανίστηκαν εντός του 2016, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Ασφάλεια

Παραμένει η Νο.1 προτεραιότητα σε όλους τους τομείς, εξαιτίας της ευαίσθητης ισορροπίας που επιτρέπει στους εργαζομένους την ελευθερία πρόσβασης σε εταιρικούς πόρους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως υπάρχει επαρκής ασφάλεια δεδομένων.

BYOD

Χάρη σε αυτό, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τα smartphones ή τα tablets τους στο mobile περιβάλλον, απευθείας. Το ζήτημα εδώ είναι κατά πόσον οι λύσεις Mobile Device Management (MDM) της επιχείρησης, θα συνεχίσουν να χειρίζονται αποτελεσματικά την πληθώρα νέων συσκευών και λειτουργικών συστημάτων που έχουν κυκλοφορήσει.

Διαχειρισιμότητα

Είναι βέβαιο πως το MDM θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα όλων των mobile στρατηγικών, είτε οι επιχειρήσεις αποφασίσουν πως μια υπάρχουσα λύση συνεχίζει να παραμένει η καλύτερη δυνατή, είτε αποφασίσουν να μετακινηθούν σε ένα νέο σύστημα που θα εκμεταλλεύεται καλύτερα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Development εφαρμογών

Η λογική του mobilefirst κερδίζει συνεχώς έδαφος. Πλέον, μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων σκοπεύουν να δώσουν προτεραιότητα στη mobile εκδοχή των business εφαρμογών τους μέσα στα επόμενα δύο έτη. Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι να σκεφτούν τη διανομή και διαχείριση των εφαρμογών αυτών, ως μέρος μιας ευρύτερης mobile στρατηγικής.

Μια γενικότερη αποτίμηση

Τελικά, το mobility παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη της δημοτικότητάς του, με μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων –μικρομεσαίων και μεγάλων– να περιγράφουν τον εαυτό τους ως μερικώς ή πλήρως mobile. Η ανάπτυξη του mobility έχει καταστεί δυνατή μέσω του software και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το συνδυασμό νέων τεχνολογιών. Εκτός του να επιτρέπει στους εργαζόμενους να δουλεύουν από όπου και όπως τους βολεύει, η τάση αυτή επηρεάζει ολοένα και περισσότερους από το εργατικό δυναμικό. Στη λογική αυτή βλέπουμε να αναπτύσσεται αυτό που είναι γνωστό ως Software-Defined Workplace (SDWP), το οποίο συνδυάζει νέες τεχνολογίες που εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά, θα απελευθερώσουν τους εργαζόμενους από το περιορισμό του γραφείου τους. Συγκεκριμένα, τους επιτρέπει να δουλεύουν με τα laptops τους ή τις mobile συσκευές τους, αλλά ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής υποστήριξης του mobility.

Τέλος, το Enterprise Mobility Management επικεντρώνεται στη διαχείριση των mobile συσκευών, των ασύρματων δικτύων και των λοιπών υπηρεσιών computing, σε ένα business περιβάλλον. Θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί την κινητήριο δύναμη της επέκτασης του mobility στο εργασιακό περιβάλλον.





#Mobile    

Σχετικά Άρθρα