Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Πώς να πείσετε τον CEO για την αξία του ERP



Πώς να πείσετε τον CEO για την αξία του ERP

April 4, 2017


Business Software

Συνήθως, οι CEOs έχουν ένα όραμα για το πως θα πρέπει να δουλεύει η επιχείρησή τους, και αυτό το όραμα βασίζεται σε συγκεκριμένες αξίες. Επιπρόσθετα, δέχονται την πίεση των μετόχων ή άλλων οικονομικών παραγόντων, ώστε να ανταποκριθούν στους στόχους τους. Δεδομένου πως μια λύση ERP αποτελεί επένδυση για την επιχείρηση, προκειμένου να υπάρξει δέσμευση σε ένα σύνθετο project όπως αυτό, θα πρέπει να εμφανίζει ξεκάθαρα οικονομικά αποτελέσματα. Εξίσου συχνά, οι CEOs δεν έχουν σαφή εικόνα των εμποδίων που προβάλλουν για την επιχείρηση, οπότε χρειάζονται ανθρώπους που κατανοούν τις λεπτομέρειες αυτές και έχουν την ικανότητα να προωθήσουν το όραμά τους. Εάν ανήκετε στην κατηγορία αυτή, παραθέτουμε κάποιες προτάσεις που θα βοηθήσουν:

Κατανοώντας την επιχείρηση

Ποια στοιχεία διαφοροποιούν την επιχείρησή σας στην αγορά; Γιατί οι πελάτες σας προτιμούν εσάς και όχι τους ανταγωνιστές σας; Ποιες αλλαγές πιστεύετε πως απαιτούνται στις διεργασίες της επιχείρησης ώστε να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική; Εάν έχετε επιχειρήματα για ένα νέο σύστημα ERP, πρέπει να αποδώσετε τα οφέλη με οικονομικούς όρους.

Κατανοώντας τον CEO

Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το όραμα του CEO και τα κίνητρά του, διαβάζοντας ή ακούγοντας τις δηλώσεις που έχει -κατά καιρούς- κάνει σε εταιρικά meetings, reports κ.ο.κ. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε περισσότερα, «ανατρέχοντας» στους λόγους για τους οποίους ο CEO έχει απορρίψει στο παρελθόν την απόκτηση μιας λύσης ERP. Ανακαλύψτε δε πώς έχουν παρουσιαστεί άλλες, ανάλογες πρωτοβουλίες στον CEO και «διδαχτείτε» από αυτές, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

Κατανοώντας τα προβλήματα των legacy συστημάτων

Κάποια από τα πιο κοινά προβλήματα που παρουσιάζουν τα legacy συστήματα, είναι τα εξής:
1. Οι χρήστες διαμαρτύρονται πως πρέπει να εισάγουν χειροκίνητα τα δεδομένα από το ένα σύστημα στο άλλο.
2. Προκύπτει ασυμβατότητα δεδομένων μεταξύ των συστημάτων.
3. Έλλειψη έγκαιρης και ακριβούς πληροφόρησης.
4. Απώλεια πολύτιμου χρόνου για το συνδυασμό δεδομένων από ανόμοια συστήματα, δεδομένων απαραίτητων για την ανάλυση και το reporting.
5. Μιας και το τρέχον σύστημα δεν διαθέτει δυνατότητα διαχείρισης δεδομένων, δεν συλλέγονται και δεν αναλύονται πολύτιμες πληροφορίες.
6. Ασυνέχεια μεταξύ διαφορετικών τμημάτων, τα οποία εκτελούν τις διεργασίες με διαφορετικό τρόπο.

Αυτά τα θέματα που προκύπτουν στις περιπτώσεις χρήσης lecacy συστημάτων, μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα επιχειρήματα για εσάς.

Συμμαχίες από διαφορετικά τμήματα

Είναι γνωστό πως τα προβλήματα με τα συστήματα και τις διεργασίες, σε γενικές γραμμές, προκύπτουν σε διαφορετικά τμήματα μιας επιχείρησης. Δεν είναι επομένως απίθανο πως και άλλοι υπεύθυνοι τμημάτων εντός της εταιρείας, να αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα και να έχουν παρόμοιες ανησυχίες, έχοντας επίσης και ιδέες για το πώς μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα. Αυτή θα είναι η ευκαιρία σας να χτίσετε καλές σχέσεις, να διαβουλευτείτε επάνω στα κοινά προβλήματα και να καταλήξετε στην αμοιβαία επωφελή λύση που προσφέρει στην επιχείρησή σας ένα νέο σύστημα ERP.

Χτίζοντας μια γερή υπόθεση

Τα όποια παράπονα μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για την αποστολή σας. Προκειμένου τα επιχειρήματά σας να γίνουν αποδεκτά, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ποσοτικοποιήσετε τις αναμενόμενες βελτιώσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών, την εξοικονόμηση σε ώρες εργασίας, καθώς και όποια άλλα πιθανά οφέλη. Χωρίς στοιχεία, δεν μπορείτε να χτίσετε μια γερή υπόθεση!

Σε τελική ανάλυση, όταν ένας CEO λέει όχι σε μια νέα λύση ERP, αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα πως το σχέδιο είναι «νεκρό». Ξεκινήστε από την αρχή να συγκεντρώνετε στοιχεία και εφόσον είναι ξεκάθαρα, είναι πολύ πιθανό την επόμενη φορά που θα προκύψει θέμα αντικατάστασης των legacy συστημάτων, το αφεντικό σας να σκεφτεί πως τελικά το ERP είναι η κατάλληλη κίνηση!





#ERP    

Σχετικά Άρθρα