Home  ›  Blog  ›  Trends & Views  ›  Ψηφιακός Mετασχηματισμός: Τα μικρά βήματα είναι τα σημαντικότερα



Ψηφιακός Mετασχηματισμός: Τα μικρά βήματα είναι τα σημαντικότερα

April 27, 2022


Trends & Views

Ζούμε σε έναν κόσμο ψηφιακών τεχνολογιών, των οποίων η υιοθέτηση με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί βασική παράμετρο επιτυχίας των επιχειρήσεων. Εντούτοις, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να υπολείπεται, αν και η πανδημία έδωσε μια σημαντική ώθηση στην υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Βέβαια είναι πράγματι δύσκολο να μετρηθεί πόσο ακριβώς αυτός έχει προχωρήσει και σε τι ακριβώς συνίσταται, αν και οι περισσότεροι τον θεωρούν απαραίτητο.

Αν πάρουμε το παράδειγμα του ελληνικού κράτους, θα παρατηρήσουμε το γεγονός ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει με μικρά βήματα. Κλασικό παράδειγμα τα Gov.gr, ή το Taxis, τα οποία ξεκίνησαν αρχικά με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και σταδιακά άρχισαν να ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες, δημιουργώντας έναν κόμβο, με απώτερο στόχο την ενοποίηση των υπηρεσιών στο μέλλον. Αυτή είναι συνήθως η λογική που διέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό είτε πρόκειται για ευρείας έκτασης σχεδιασμό όπως αυτόν του κράτους, είτε για μικρότερης εμβέλειας όπως είναι των επιχειρήσεων.

Σκεφτείτε ότι η αγορά τα τελευταία χρόνια έχει πλημμυρίσει από προτεινόμενες λύσεις, ειδικούς και συμβούλους που επιχειρούν να πουλήσουν ψηφιακό μετασχηματισμό. Συνήθως αυτά που προτείνονται είναι ασαφή και συγκεχυμένα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να αποφασίσουν σωστά. Τα βασικότερα προβλήματα είναι το υψηλό κόστος, η ασάφεια στους στόχους και τα εργαλεία, και, τέλος, τα αβέβαια αποτελέσματα. Στη λογική αυτή η SoftOne έχει παρουσιάσει το δικό της μοντέλο ονόματι «Digital Transformation with Simple Steps», το οποίο απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο -ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις– αποσκοπώντας να τις καθοδηγήσει με τα πλέον κατάλληλα μέσα στο «ανοιχτό πέλαγος» του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εκείνο που διαφοροποιεί τη λύση της SoftOne από τις άλλες είναι ότι δίνει τέλος στην ασάφεια. Πώς; Προσφέροντας στους πελάτες της πολύ συγκεκριμένα και αυτόνομα βήματα, με βασικό τους πλεονέκτημα ότι μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αποδίδοντας το μέγιστο στο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, υπάρχει κλιμάκωση, αλληλεπίδραση και σύνδεση με τα προηγούμενα βήματα. Με τον τρόπο αυτόν η συνέχεια, η διαφάνεια και το πολυπόθητο integration βρίσκουν λύση. Τα μικρά αυτά βήματα ουσιαστικά είναι εκείνα που θα φέρουν τις «μικρές νίκες» και θα οδηγήσουν στον επιτυχημένο μετασχηματισμό χωρίς σημαντική αρχική επένδυση και με απόσβεση εξαρχής από την εφαρμογή τους.





#Cloud ERP     #Digital Transformation     #ERP     #Soft1    

Σχετικά Άρθρα