Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  ERP για SMBs τώρα, αλλά με ποια κριτήρια;



ERP για SMBs τώρα, αλλά με ποια κριτήρια;

March 12, 2019


Business Software

Μπορεί η μικρομεσαία επιχείρησή σας να έχει προχωρήσει ως τώρα χωρίς την ανάγκη ERP, αλλά έχει έρθει η στιγμή να δείτε το μέλλον και συνεπώς να σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση μιας λύσης. Δεδομένου πως θα απαιτηθεί χρόνος για την επιλογή και την υλοποίησή της, καλό θα είναι να έχετε υπόψη σας κάποια βασικά κριτήρια επιλογής. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Ευχρηστία

Κανένα σύστημα δεν έχει ελπίδες επιτυχίας, εφόσον ο τελικός χρήστης δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του στο έπακρο. Πολύ περισσότερο, εφόσον πρόκειται για μια λύση όπως το ERP που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής. Προκειμένου οι εργαζόμενοι να υιοθετήσουν τη λύση χωρίς να προκύψουν αντιδράσεις, η διοίκηση πρέπει να έχει προνοήσει στο θέμα της ευχρηστίας. Το θετικό είναι πώς εφόσον έχετε μια μικρομεσαία επιχείρηση, μπορείτε να επιλέξετε πιο εύκολα αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας και με τη βοήθεια του παρόχου σας να το προσαρμόσετε ανάλογα.

Επεκτασιμότητα

Μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη εικόνα όσον αφορά τις παρούσες ανάγκες σας, αλλά δεν ξέρετε τι θα φέρει το μέλλον. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Συμβουλευτείτε τον πάροχό σας σχετικά με τις τακτικές και τις προοπτικές επιχειρήσεων του δικού σας μεγέθους τώρα, αλλά και στο μέλλον. Στη συνέχεια, εξετάστε με προσοχή τις προοπτικές που έχει η λύση ERP που επιλέξατε, τόσο στην περίπτωση της επέκτασής της, όσο και στην αντίθετη περίπτωση.

Συμμόρφωση με τα πρότυπα

Όλες οι επιχειρήσεις καλούνται να συμμορφωθούν με συγκεκριμένους κανονισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πληρωμή φόρων ή οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης. Τα συστήματα ERP θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις συμμόρφωσης, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Εργαλεία επέκτασης

Μια ακόμα σημαντική πτυχή για τις SMBs είναι η επέκτασή τους σε νέες αγορές. Κάποιες από τις πιο αποτελεσματικές ιδέες για την επέκταση περιλαμβάνουν το franchising, τη δημιουργία online παρουσίας, αλλά και τις διεθνείς πωλήσεις. Το σύστημα ERP που θα επιλέξετε, θα πρέπει να διαθέτει μια ποικιλία εργαλείων για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με τη στρατηγική επέκτασής τους: συλλογή δεδομένων, marketing και sales reports.

Χαρακτηριστικά και δυνατότητες

Αφότου έχετε πάρει την απόφαση επιλογής του κατάλληλου παρόχου που θα σας προσφέρει και την ανάλογη υποστήριξη, έχει έρθει η στιγμή να ελέγξετε τις δυνατότητες του συστήματος. Αποφασίστε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι πιο σημαντικά για την επιχείρησή σας και εξετάστε τη λειτουργικότητά του. Θα αρκεστείτε σε ένα βασικό σετ δυνατοτήτων ή θα χρησιμοποιήσετε επεκτάσεις και customization; Τέλος, θα χρειαστείτε άμεσα κάποια συγκεκριμένα modules ή θα τα αφήσετε για ένα μετέπειτα στάδιο;

Ώρα για cloud!

Μέχρι πρόσφατα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις φοβόντουσαν να επενδύσουν σε μια λύση ERP, μιας και η on-site εγκατάσταση απαιτούσε πανάκριβο hardware και χώρο για τους servers. Η εμφάνιση του cloud-based ERP έδωσε λύση στο πρόβλημα αυτό. Πλέον οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του ERP, δεδομένου πως ο πάροχος θα τους προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη συντήρησης και αναβάθμισης, σε μια προκαθορισμένη μηνιαία συνδρομή. Πρόκειται για την ιδανικότερη λύση όσον αφορά το κόστος, προσφέροντας το χαμηλότερο δυνατό TCO σε βάθος χρόνου.

 

 





#ERP     #SMB    

Σχετικά Άρθρα