Webinar: Προβλέψεις Οικονομικών Καταστάσεων - Κατάρτιση Σεναρίων και Προϋπολογισμών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Α’ Μέρος: Τετάρτη 24/06/2020
Ώρα διεξαγωγής:
17:00 – 21:00 μμ.

Β’ Μέρος: Πέμπτη 25/06/2020
Ώρα διεξαγωγής:
17:00 – 21:00 μμ.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

WEBINAR

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

SoftOne Training Services
Αθήνα
211 10 22222
info@softone.gr

Σύντομη περιγραφή

Η διαχείριση και διοίκηση κάθε επιχείρησης απαιτεί, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την κερδοφόρα εξέλιξη των δραστηριοτήτων της, την κατάρτιση σεναρίων οικονομικών προβλέψεων και χρηματοοικονομικών προϋπολογισμών.

Η επιτυχής επιβεβαίωση των προβλέψεων στην επιχειρηματική διαδρομή προϋποθέτει τη γνώση «έξυπνων» εργαλείων και τεχνικών στις διαδικασίες επεξεργασίας σεναρίων.

Στις σημερινές συνθήκες της νέας οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την υγειονομική κρίση είναι αδύνατη η ομαλή συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας χωρίς την εξειδικευμένη μελέτη των επιπτώσεων της ύφεσης στον κλάδο και στην αγορά της.

Κατά τη διάρκεια του webinar θα αναλυθούν μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τις προβλέψεις των οικονομικών καταστάσεων, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα διατύπωσης ερωτημάτων, μέσω chat. Μετά το τέλος του οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης και θα τους διανεμηθούν:

 • Τεύχος διαφανειών της παρουσίασης
 • Τεύχος θεμάτων μελέτης και ασκήσεων (περιλαμβανομένων των εργαλείων που αναφέρονται στο πρόγραμμα)
 • Με την επιστημονική υποστήριξη της ONC

  Στόχος

  Η σε βάθος κατανόηση της αξίας των οικονομικών προβλέψεων για την εκτίμηση της πορείας της επιχείρησης και της προοπτικής της, καθώς και τόσο των ορίων ανάπτυξης και αντοχής της, όσο και των αναγκαίων κεφαλαίων.

  Η εξοικείωση με τη διαδικασία, τις μεθόδους και τα εργαλεία κατάρτισης σεναρίων για την εξέλιξη της οικονομικής θέσης και επίδοσης της επιχείρησης.

  Η συμπερίληψη των προβλέψεων σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο.

  Σε ποιους απευθύνεται

  Το webinar απευθύνεται σε Επιχειρηματίες, Στελέχη Επιχειρήσεων, Λογιστές, Αναλυτές και Οικονομικούς Συμβούλους, οι οποίοι θέλουν να μάθουν πώς να προβλέπουν τις οικονομικές εξελίξεις της δραστηριότητας των επιχειρήσεων ή των πελατών τους.

  Εισηγητές

  Πέτρος Παπαζαχαρίου - Είναι απόφοιτος οικονομικών Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική διοίκηση και στη συμβουλευτική μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Επί σειρά ετών σε επιτελική θέση στον τομέα της Επιχειρηματικής Πίστης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, εξειδικεύτηκε σε θέματα πιστωτικής πολιτικής, διαχείρισης κινδύνων και διαδικασιών πιστωτικής αξιολόγησης.

  Ταυτόχρονα, ασχολείται από το 1988 με την εκπαίδευση-επιμόρφωση στελεχών του τραπεζικού και του επιχειρηματικού τομέα σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού και χρηματοοικονομικής διαχείρισης ως συνεργάτης-καθηγητής του ελληνικού παραρτήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου Conservatoire National des Arts et Métiers - CNAM (Κολλέγιο Rene des Cartes), ως συνεργάτης του ΕΚΠΑ στο e-learning πρόγραμμα εξειδίκευσης “Personal Finance” και στο «Judicial Education Programme in Banking and Finance», και ως εκπαιδευτής στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στην Ακαδημία Πίστης της Εθνικής Τράπεζας, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών και σε εταιρείες εκπαιδευτικών – συμβουλευτικών υπηρεσιών.

  Από τις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία του «το Επιχειρηματικό Όραμα σε Business Plan» (σύγγραμμα σε διανομή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια) και «Διαχειριστείτε Αποτελεσματικά τα Οικονομικά του Νοικοκυριού σας».

  Διδακτέα Ύλη

  Εισαγωγή στην αξία και στους σκοπούς των προβλέψεων

  «Χρυσοί Κανόνες» και χρονικοί ορίζοντες προβλέψεων

  Πλαίσιο και βασικές μέθοδοι κατάρτισης σεναρίων προβλέψεων

  Βασικές τεχνικές κατάρτισης προβλέψεων: “top-down” και “bottom-up”

  Ανάλυση και αξιολόγηση βασικών παραδοχών σεναρίου

  Κατευθύνσεις σεναρίων στον Κύκλο Ζωής Επιχείρησης

  Εργαλείο προβλέψεων οικονομικών καταστάσεων με παραδοχές για μελλοντική εξέλιξη βασικών αριθμοδεικτών

  Προβλέψεις ταμειακών ροών από επενδύσεις σε ετήσια βάση

  Προβλέψεις αναγκών κεφαλαίων κίνησης σε ετήσια βάση

  Πρόβλεψη Νεκρού Σημείου Πωλήσεων και Περιθωρίου Ασφάλειας

  Κατάρτιση προϋπολογισμών σε μηνιαία βάση

  Είδη σεναρίων προβλέψεων

  Ανάλυση Ευαισθησίας

  Επίλογος: Ο «Μαύρος Κύκνος» και ο «Γκρίζος Ρινόκερος»

  TIMH WEBINAR: €120

  * Η τιμή είναι ανά συμμετέχοντα και δεν συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α.
  Σημείωση: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

  Σε κάθε πρόσθετη συμμετοχή από την ίδια εταιρεία (πέραν της πρώτης), έκπτωση 20%.